BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

DTPlilerin PKKlıya taziye ziyareti

DTP'liler ölen PKK'lı için taziye ziyaretine gittiler.

Abone ol Şırnak’ın kırsal kesiminde bir süre önce güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen PKK’lı kadın terörist Rojda Aslan’ın, İdil İlçesi Yarbaşı Köyü’ndeki taziye ziyaretine, DTP’li bazı belediye başkanları Şırnak Bağımsız milletvekili adayı Hasip Kaplan ve DEP eski milletvekili Selim Sadak da katıldı.

Cenazesi ailesi tarafından alınmayan PKK’lı kadın terörist ‘Roken’ kod adlı Rojda Aslan için İdil’in Yarbaşı Köyü’nde taziye çadırı kuruldu. Taziyeye gelen yaklaşık 2 bin kişi arasında, DTP nin desteklediği Şırnak'tan bağımsız milletvekili adayı olan Hasip Kaplan, kapatılan DEP'ın eki milletvekillerinden Selim Sadak, İdil Belediye Başkanı DTP'li Resul Sadak, DTP Şırnak il ve ilçe yöneticileri de bulundu. ‘Şehitler ölmez, Kürtler vazgeçmez’ sloganının atıldığı taziyede, Selim Sadak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında öldürülen kadın teröriste övgüler düzen Sadak, “Gençleri cahil ve aç oldukları için dağlara çıktığını söylerlerdi. Ancak bu böyle değildir. Rojda, Avrupa’da eğitimini almış ve açlık sorunu olmadığı halde Avrupa’dan katılmıştır. Rojda’nın sadece özgürlük sorunu vardı. Bir nefes özgürlük için dağlara çıktı” dedi.

Şırnak bağımsız milletvekili adayı Hasip Kaplan ise, Başbakan Erdoğan’ın Kürt ve Türk kardeşliğinden bahsettiğini belirterek, “Müslümanlıktan bahsediyorsun ancak cenazeleri ailelere vermiyorsun. Dini vecibelerin yerine getirilmesine izin vermiyorsun. Bu ne biçim müslümanlık ve İslam anlayışıdır” diye konuştu.