BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

DTPden şehit ailesine taziye

DTP, şehit düşen 6 askerden biri olan Eyyüp Dağtekin'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Vekili Emine Ayna, geçtiğimiz hafta Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen 6 askerden biri olan Eyyüp Dağtekin'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ayna ve DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, DTP'li belediye başkanları ve çok sayıdaki parti yöneticisi ile birlikte şehit erin ailesinin ikamet ettiği Yukarı Doruklu köyüne gitti.

Burada kendilerini karşılayanlara hitap eden Ayna, konuşmasına 'Kürtlere ve Türklere başsağlığı dilemek istiyorum' sözleriyle başladı.

Acı bir olay nedeniyle köye geldiklerini belirten Ayna, yaşanan savaşın sebebinin Kürtlerin inkarından kaynaklandığını belirterek, PKK'lılardan gerilla diye söz etti.

"Burada bulunmamızın nedeni acı bir olaydır." diyen Ayna şunları söyledi; "Yaşanan bu savaşın sonucu olduğunu belirtmek istiyoruz. İster gerilla olsun ister asker olsun kimse ölmesin dediğimiz halde tepki aldık. Buna rağmen aynı sözlerimizi tekrarlıyoruz, tepkileri göğüsleyerek söylüyoruz. Başbakan'a çağrımızdır, artık operasyonlar devam edecek açıklamaları yerine savaşta ölümde çözüm olmadığını gördük. Kürt sorunun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümündedir."