BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

DTP’den seçimi kilitleriz tehdidi

DTP oy pusulasındaki değişikliğe ateş püskürdü. Başkan Ahmet Türk seçimleri kilitleyebileceklerini iddia etti.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, isterlerse ''seçimi yapılamaz hale getirme imkanları bulunduğunu'' savunarak, ''5-10 bin bağımsız aday gösterdiğimizde oy pusulasını hangi zarfa, hangi sandığa koyacaksınız? İstersek seçimleri böyle kilitleyebiliriz'' dedi.

Türk, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ''bağımsız adaylarla seçime girme kararı almalarından bir gün sonra, TBMM'de bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasına yönelik bir düzenleme yapıldığını'' söyledi.

Bu düzenlemenin kendilerinin önünü kesmeye yönelik olduğunu savunan Türk, yıllardır birbiriyle kavga edenlerin, Meclis'te bir ittifak oluşturarak söz konusu Anayasa değişikliğine destek verdiklerini kaydetti.

''Adaletsiz ve dışlayıcı bir yaklaşımın ülkeye bir yarar getirmeyeceğini'' anlatan Türk, ''Biz parlamentoya girmek istiyoruz. Başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye'nin tüm sorunlarına demokratik zeminde parlamenter sistem içinde tartışarak çözüm bulma arayışı içindeyiz'' diye konuştu.

Kaynak: Milliyet