BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

4 litre yakıtla mucize iniş

Türk hava sahasında önceki gün hareketli saatler yaşandı. Yunanistan'dan kalkan uçak, yakıtı bitince acil iniş yaptı.

Abone ol

Türk hava sahasında önceki gün hareketli saatler yaşandı. Yunanistan'dan kalkan tek kişilik bir uçak, yakıtı bitince acil iniş yaptı. Yine Yunanistan'dan kalkan bir özel jet, Türk hava sahasını ihlal edince askeri uçaklar tarafından engellendi.


Sabah saatlerinde, Yunanistan'dan kalkan özel bir jet uçağı, Türk hava sahasına girerek İzmir semalarında uçmaya başladı.

Fantomlar silahlıydı
Uçağın, yetkililerin tüm uyarılarına karşın hava sahasını terk etmemesi üzerine, silah yüklü Türk F-4 Fantom savaş uçakları Çiğli Askeri Havaalanı'ndan kalkarak havalandı. Yunan jeti, Türk savaş uçaklarının eşliğinde hava sahasından çıkarıldı.

Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan ve tek kişilik uçakları olan Premysl Sedivy, iki arkadaşıyla dün saat 15.05'te 3 ayrı özel uçakla, Yunanistan'ın Kelkira Havalimanı'ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmek üzere hareket etti.

Rüzgâr hesabını bozdu
Bu uçaklardan Sedivy'nin kullandığı OK-MUF 15 kuyruk tescilli uçağın telsiz ve radyo bağlantısı İzmir Bergama üzerindeyken kesildi. Bunun üzerine uçak, radardan takibe alındı.

Yeri saptanan uçak, Yalova-Bandırma arasında radardan kaybolunca, heyecan yaşandı. Yapılan araştırmada uçağın, saat 20.15'te, Bursa Yenişehir Havaalanı'na hiçbir aletli iniş sisteminden yararlanmadan ve kule ile irtibat kurmadan indiği belirlendi.

Yunanistan'dan kalkan diğer iki uçak ise saat 20.05'te sorunsuz olarak İstanbul'daki Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi. Bursa'ya zorunlu iniş yapan Sedivy, rüzgârın uçaktaki yakıt hesabını olumsuz etkilediğini belirtirken, "4 litre yakıtım kalmıştı. İstanbul'a inemeyeceğimi anladım. Bu nedenle zorunlu iniş yapacak yer aradım ve Yenişehir'e indim" dedi.