BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Sadettin Saran Clinton ile görüştü

ABD'de Hillary Clinton ile görüşen Sadettin Saran Ermeni sorunu konusunda sitem etti...

Abone ol

Clinton, "Ermeniler tasarı için 3 yıldır benimle görüşüyor. Türkler bir kez bile aramadı" dedi..

New York'ta Hillary Clinton için düzenlenen yemeğe katılan ünlü işadamı Sadettin Saran, toplantı sonunda sınırlı sayıda davetlinin bulunduğu VIP odasında Hillary Clinton ile özel bir görüşme yaptı.

Türkiye -ABD ilişkileri kapsamında görüşlerini Demokrat Parti'den New York Senatörü olan ve partisinin en güçlü başkan adayı Hillary Clinton ile paylaşan Saran, Türkiye'nin stratejik konumuna ve yabancı sermayenin dünyadaki yeni merkezi olmasına dikkat çekti.

Saran'ın, eski ABD Başkanı Bill Clinton'un eşi olan Hillary Clinton'a, iktidar olması halinde Türkiye'ye stratejik ortak olarak destek vermesinin ne denli önemli olduğunu anlattığı belirtildi. Konuşmanın son bölümünde Clinton'ın Ermeni Tasarısı'na imza atması konuşuldu. Saran, "Bu konuda bizler çok hassasız. Bu tasarıya imza atmanız bizi üzdü" dedi.

"LOBİ YETERSİZ"
Saran'ın bu sözleri karşısında Hillary Clinton, "Ermeni lobisi bu tasarı için benimle 3 yıldan beri görüşüyor. Ama Türkler bir kez bile bu konu için beni aramadı. Lobi faaliyetleriniz yetersiz. Uzun vadeli lobi faaliyetleri yapmalısınız, son dakikaya bırakmamalısınız. Bu konuda çok çalışmanız gerekli. Ama merak etmeyin tasarının geçmeyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.