BIST 10.241
DOLAR 32,35
EURO 34,83
ALTIN 2.379,90
HABER /  POLİTİKA

DTP kapatılmayı hak etti!

MHP milletvekili Gürcan Dağdaş, "suç varsa cezası da olmalı. DTP kapatmayı hak etti" dedi.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER
ANKARA-
DTP'nin kapatılmasına, "partileri millet kapatmalı" yorumları yapılırken, MHP'liler net açıklamalar yapıyor. MHP milletvekili Gürcan Dağdaş, "DTP kapatılmayı hak etti. İkazları dinlemedi. Suç varsa cezasına da katlanmaları gerek" dedi.

ELİMİZİ OĞUŞTURAMAYIZ AMA

İNTERNETHABER'e konuşan Dağdaş, şunları söyledi:

"Partiler sisteminde demokrasi kurgusunun içerisinde 'parti kapatılamaz' diye bir kaide olamaz. Partiler netice itibariyle; Anayasa'da kendilerine tarif edilen alanda durmak zorundadırlar. Suç ve ceza insanlığın evrensel kaidesidir. Suç varsa ceza da vardır. Parti kapatılamaz diye bir kutsama içerisinde olamayız. Eğer parti kapatılmaz diye bir kutsama içinde olursak demokrasiyi de kurumsallaştıramayız. Parti kapatılsın diye de elimizi oğuşturamayız."

BÖLÜCÜLÜK MEŞRU OLABİLİR Mİ
DTP'nin kapatılmasının gerekçeli kararının henüz yayınlanmadığını anımsatan Dağdaş, "Ama hangi gerekçe ile kapatıldığına dair nereye baksak bir delil, bir veri görmemiz mümkün. Bölücülülük yapmanın meşrulaşması söz konusu olabilir mi?" diye sordu.  Dağdaş, şunları söyledi:

SİNDİRSİNLER

"DTP, her vesile ile bölücü törör örgütü ile irtibatını hissettirecek, hiç bir ikazı anlamlı bulmayacak, terör örgütünün elebaşına iradesini teslim edecek ve sonra 'beni niye kapattığınız?' diye soracak...  Böyle bir şey düz mantıkla bile kabul edilebilecek bir hal değildir. Partiler Anayasanın kendilerine verdiği alanda durmak zorundadır. Ve o alanın dışındaki davranışlar suç teşkil ediyor ise cezayı da sindirebilmelidir.