BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

DTP birleşmenin harcı olacak

DTP adayı Demirtaş, meclise girmeleri konusunda açıklama yaptı...

Abone ol

DTP adaylarından, İHD Diyarbakır eski Şube Başkanı Selahattin Demirtaş, "teröristler meclise giriyor" sözünnü rahatsız edici olduğunu vurguladı.

‘TERÖRİSTLER MECLİS'E GİDİYOR, RAHATSIZ EDİCİ’
TBMM’de 16 yıl önce kapatılan DEP'in yaşadığı sorunların bir daha yaşanmayacağını söyleyen Selahattin Demirtaş, “2007 yılındayız. Bu konjonktüre göre elbetteki siyaset geliştirilecektir. Bizim üzerimizden yürütülen siyasetten çok rahatsızız. Bunun Türkiye’nin yararına olduğunu düşünmüyoruz'' dedi.

Türkiye’yi bölmeye değil, bölünmeye doğru giden Türkiye’yi bütünleştirmeye gideceklerini savunan Demirtaş, şunları söyledi:

Birleşmenin harcı ve çimentosu olmak istiyoruz. Kürt kimliği ile Meclis'e gitmemiz dahi çatışmaların minimuma inmesi için büyük bir fırsat yaratacaktır. Kürtlerin kafasındaki demokratik yolların tıkınması ile ilgili yargıları yıkmış olacağız. Meclis, Kürtlere kapalı yargısını ortadan kaldıracağız. TBMM’nin herkesin ortak iradesi ve ortak meclisi olduğunu anlatmaya çalışacağız. DTP Kürt sorununun çözümü konusunda muhatap olabilir. Halk bizi meclise göndererek bize bu konuda güvenoyu vermiş oluyor.''

‘ORDUNUN HASSASİYETLERİNİ ANLIYORUZ’
Demirtaş, çatışmalarda yaşamını yitiren asker ve polislerin kendi insanları ve kardeşleri olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ordu, Kürt sorunu konusunda can verdiğini, kan verdiğini belirterek taraf olduğunu söylemiştir. Bu nedenle özellikle şehit cenazelerindeki hassasiyetleri anlıyoruz. Ordunun bu konudaki açıklamalarını dikkatle izliyor, hassasiyetlerini anlamaya çalışıyoruz. Kullanacağımız dil de buna göre olacaktır. Çatışmalarda kurumsal olarak en fazla mağduriyet yaşamış kurum ordudur. '' dedi.