BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Mülkiyelilerden son anket

Kararsızlar da artık karar verdi. Son tablo 3 partinin Meclis'e girişini garantiliyor.

Abone ol

Mülkiyeliler Birliği Vakfı Yönetim Araştırmaları Merkezi (YÖN-ARA), mart ve mayıs ayında gerçekleştirdiği araştırmasının son aşamasını da tamamladı.

Araştırma, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Özuğurlu yönetiminde 30 Haziran- 8 Temmuz tarihleri arasında 19 ilde, 2 bin 225 kişi ile yüz yüze yapılan görüşmelerin sonucunda gerçekleşti.

KARARSIZLAR KARAR VERDİ

Araştırma sürpriz bir sonuç ortaya koymadı. Ancak oy oranları son kamuoyu anketlerinden biraz farklı.

-AK Parti............................yüzde 28-33 aralığında
2002 seçimlerinde AK Parti'ye oy veren seçmenlerin yüzde 64'ü yine AK Parti'ye oy vereceğini beyan ederken, yüzde 15'i kararsız, yüzde 7'si MHP'ye, yüzde 4'ü CHP'ye, yüzde 3'ü GP ve yine yüzde 3'ü SP'ye çevrilmiş durumda.

CHP'de duraklama dönemi

CHP'nin oy oranı yüzde 25.1 düzeyinde. Araştırmaya göre, mart-mayıs ayında cumhuriyet mitinglerinin de etkisiyle sıçrama içine giren CHP, "duraklama ve kısmi gerileme" içinde. Kararsız seçmenler içindeki "sol kararsızların" sayısında artış görünüyor. Mart ve mayıs aylarında yapılan araştırmalarda AK Parti ile başa baş yarışır gözüken CHP, AK Parti'nin 2-3 puan gerisine düşmüş durumda. 

MHP, toparlama içine girerken, baraj sıkıntısı aşmış gözüküyor.
MHP'nin oy oranı yüzde 12.5.

Bu sonuçlara göre Meclis'e üç partinin girmesi garanti. Araştırmaya göre, mayıs-temmuz aralığının en fazla yıpranan partisi ise 4 puanlık erime ile DP. Partinin oy oranı, yüzde 3.5.

Oy oranı yüzde 4.6 gözüken GP
ise kararsız seçmenlerin oylarının dağıtılması ile yüzde 8'leri yakalıyor, ancak seçim barajını aşması sürpriz gözüküyor.