BIST 10.162
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.457,05
HABER /  POLİTİKA

DTP Apoyu Meclise getirecek

DTP eski dosyaları karıştırdı. Öcalan'ı Meclis gündemine getirecek.

Abone ol

DTP siyasete hızlı bir giriş yapacak. Meclis çalışmalarına başladığı an ilk iş Öcalan dosyası olacak. Parti, Öcalan'ın cezaevi koşullarını Meclis'e getirecek

DTP'li Nurettin Demirtaş, "Türkiye Öcalan gerçeğini görmezden gelemez" dedi. Abdullah Gül'ün DTP'ye yaptığı ziyaretin ardından konuşan genel başkan vekili Nurettin Demirtaş, "Öcalan gerçeği görmezden gelinirken bununla bağlantılı olarak Kürt kimliği, dili ve kültürü yok sayılmaya çalışılıyor. İmralı koşullarının mutlaka incelenmesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Üç kez hücre içerisinde hücre ceza verilerek, gayri insani ve gayri hukuki bir yaklaşım sergileniyor" dedi.

Demirtaş, başta “İmralı koşulları” olmak üzere tespit ettikleri üç başlıklı sorunları Meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi. “Bu konuları önümüzdeki günlerde Meclis gündemine, topluma taşımak istiyoruz” dedi.

"HALKI SOKAĞA DÖKERİZ"

“Hasankeyf’in yok edilmesi ve ormanların yakılması karşısında milyonlarca insanı sokağa dökebiliriz” diyen Demirtaş, “Ancak siyasi iradenin öncelikle duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Meclis’in açılır açılmaz bu konularda bir irade göstermesi gerektiğine inanıyoruz ve bu beklenti içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.