BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,65
HABER /  POLİTİKA

DSP liderinden siyasilere eleştiri

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, seçim mitinglerinde konuşan liderlerin üslubunu eleştirdi.

Abone ol

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, seçim mitinglerinde konuşan liderlerin üslubunu eleştirdi. Türker, "Basit vaatlerle, Hacivat-Karagöz misali karşılıklı kavgalarla bu seçimi geçiştirmek, Türkiye'nin geleceğine, çocuklarımıza hakarettir" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Aksaray'da bulunan DSP Lideri Masum Türker, partisinin il başkanlığında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 12 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin geleceğini şekillendireceği bu nedenle çok önemli olduğunu söyleyen Türker "Basit vaatlerle ya da Hacivat-Karagöz misali karşılıklı kavgalarla bu seçimi geçiştirmek Türkiye'nin geleceğine, çocuklarımıza ihanettir. Bu ihanete katlanmak istemeyenler, işin gerçeğini ortaya koymak zorundadır" diye konuştu.

İktidar ile muhalefe liderlerinin, televizyonlarda ve miting meydanlarındaki üsluplarını da şık bulmadığını dile getiren Türker, MHP'ye ilişkin kaset olaylarına da değindiği konuşmasında şunları kaydetti:

"Liderlerin üslubunu tasvip etmediğimiz gibi MHP'yi parlamento dışına itebilmek için yapılan komploları da tasvip etmiyoruz. Bu kasetler komplo değil özel bir takiptir. Madem o kasetler vardı, neden seçim atmosferine gitmeden önce ortaya çıkarılmadı. Bir zamanlar DSP'yi devre dışı bıraktıkları gibi MHP'yi de devre dışına itme amacı güdüyorlar. Bu kasetler dolayısıyla MHP köşeye sıkıştırılmaya çalışılıyor. Biz MHP'ye yapılan bu işlemin haksız olduğunu düşünüyoruz. Bu konunun açıklığa kavuşturulmasından İçişleri Bakanlığı ve güvenlik güçleri sorumludur. Bunların derhal açığa çıkarılması gerekir."

"BAŞBAKAN ABD BÜYÜKELÇİSİ İLE KONUŞMALARINI AÇIKLAMALI"

Türker, Başbakan Erdoğan'ın önceki gün helikopter pistinde ABD Büyükelçisi Ricciardone ile yaptığı görüşmeye de dikkat çeken Türker "Başbakan'ın ABD Büyükelçisi ile ne konuştuğunu açıklaması gereklidir. Başbakan ABD Büyükelçisi ile konuştuklarını kamuoyuyla paylaşmalıdır" dedi. Gazetecilerin CHP ile ittifak olabilir mi yönündeki sorularını da yanıtlayan Türker "DSP'nin hiçbir şekilde seçim öncesi ve seçim boyunca CHP ile işbirliğine girmesi söz konusu değildir. Biz Atatürk'e sahip çıkacağız. Atatürk Milliyetçiliği'ne sahip çıkacağız" diye konuştu.