BIST 9.991
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.433,95
HABER /  GÜNCEL

DSÖ: Her üç kadından biri şiddet kurbanı

Kadına yönelik şiddetin kadın sağlığını son derece tehdit eden bir soruna dönüştüğüne dikkat çeken Dünya Sağlık Örgütü, her üç kadından birinin şiddet mağduru olduğunu duyurdu.

Abone ol

Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde her üç kadından birinin fiziksel veya cinsel saldırıya maruz kaldığını açıkladı.

Örgütün raporuna göre, kadınlara yönelik cinayetlerin yüzde 38'i birlikte oldukları kişiler tarafından işlenirken, hedef oldukları şiddet kadınları depresyon ve diğer sağlık sorunların ana nedeni.

Örgütün Başkanı Margaret Chan, kadınlara yönelik şidderi ''salgın düzeyinde küresel bir sağlık sorunu'' olarak niteliyor.

Rapor, bu tür saldırılara yönelik hoşgörüye de dünya genelinde son verilmesi çağrısı da içeriyor.

Rapor ayrıca, kadınlara yönelik istismarı önlemek ve mağdurları korumak için yeni bir rehberin hazırlanması önerisinde de bulunuyor.

WHO'nun yanı sıra Londra Hijyen ve Tropikal Tedavi Merkezi (LSHTM) ve Güney Africa Sağlık Araştırmaları Konseyi'nin (SAMRC) de katılımıyla yürütülen çalışma, fiziksel ve duygusal tacizin etkilerini ayrıntılandırmak açısından en sistemli araştırma olarak niteleniyor.

Araştırmayı yürüten isimlerden Prof. Charlotte Watts, ''Yeni veriler, kadına yönelik şiddetin son derece yaygın olduğunu ortaya koyuyor'' dedi.

Watts, kadınların küresel düzeyde yaşadıkları bu sağlık sorununun altında yatan nedenleri çözmek için gerekli yatırımların hızla yapılması çağrısında da bulundu.