BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.396,10
HABER /  DÜNYA

Dragon festivali başlıyor

İlki 2008’de gerçekleşen ve dünyanın 3 büyük festivalinden biri olan Dragon Festivali, 25- 26 Mayıs tarihlerinde İstanbul Haliç’te gerçekleş...

Abone ol

İlki 2008’de gerçekleşen ve dünyanın 3 büyük festivalinden biri olan Dragon Festivali, 25- 26 Mayıs tarihlerinde İstanbul Haliç’te gerçekleştirilecek.
Türkiye’nin 5 ayrı şehrinde uygulanan festival, bugüne kadar 1154 takım, 25388 yarışmacı ve 250 bin davetli ile buluştu. Haftasonunda ise 487 takım kıyasıya yarışacak. İstanbul Ticaret Üniversitesi festivalde yer alan tek üniversite unvanına sahip. Üniversite bünyesinde kurulan 17 kişilik ekip de festivale kürek çekerek katılacak.
Dünya markalarını bir araya getiren platform, su üzerinde kürek çekerek sosyal bir ortamın doğmasına neden oluyor. 2010 yılında gerçekleştirilen yarışlarda 120 takım arasında 32. olan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Dragon Kürek Yarışı Takımı Kaptanı Doç. Dr. Esin Okay, "Dünyanın 3 büyük organizasyonundan birisine Haliç’in ev sahipliği ev sahipliği yapması bizleri heyecanlandırdı. İki yönden gururluyuz. Şöyle ki; hem organizasyonda yer alan tek üniversiteyiz. Hem de etkinlikler Sütlüce kampüsümüzün bulunduğu bölgede düzenlenecek. Bundan dolayı kendimizi ev sahibi gibi hissediyoruz’ dedi. Minia Türk’ün hemen önünde üniversitenin kuracağı çadırda tanıtım çalışmalarının olacağını belirten Okay, ’500’e yakın markanın yer alacağı organizasyonda sadece spor değil adeta bir şenlik atmosferi yaşatılacak. İş hayatının stresinden uzak bir ortamın oluşacağı organizasyonda, çeşitli ikramların yanı sıra, yarışmalar, dans gösterileri ve renk cümbüşünün yer alacağı görsel bir şölen yaşayacağız. Tüm İstanbulluları yaşayacağımız heyecana ortak olmaları için Haliç’e davet ediyoruz ‘diye konuştu.
(İHA)