BIST 10.471
DOLAR 32,73
EURO 35,08
ALTIN 2.435,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

DP Genel Başkanı Cindoruk Mardin'de

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e geldi.

Abone ol

Mardin'de temas ve açıklamalarda bulunan ve son günlerde tırmanan teröre dikkat çeken Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, bölge sorunlarının çözümlenmesi ve refah düzeylerinin yükseltilmesiyle terörün daha çabuk bitirileceğini de kaydetti.

DP Genel Başkanı Cindoruk terörün belinin kırıldığını iddia eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile ilgili olarak, "Siyasette iyimserlik olması gereken bir unsur. İyimser olduğunuz zaman gerçekler sizi yanıltıyorsa o zaman iyimserliğin bir faydası yok. Sayın Arınç'ın söylediğine saygı duyuyorum.

Ama gerçek o değil. Terör olaylarının belini kardıysak, son günlerdeki olaylarını kim yapıyor? O nedenle çok iyimser beyanlara katılmıyorum. Katılmıyorum. Gerçekçi olmak lazım. Gerçek neyse onu söyleyeceksiniz.

Doğru tespit yapan devlet adamı, siyaset adamı daha çok başarıya ulaşır. Tespitlerimizi doğru ve gerçekçi yapmalıyız. Sayın Genelkurmay Başkanı emekli olacak. Emekli olmadan evvel sanıyorum ki, döneminin bir hesabını vermek istiyor. Konuşuyor. Ama bizim geleneklerimizde, askerlerin konuşmaları beklenen ve arzulanan bir alan değil" dedi.

DP Divan Başkanlığı üyeleriyle Tarihi Surur Kafe Bar Restoran'da bir toplantı gerçekleştiren Cindoruk, terör ve bölge sorunları ile ilgili bir konuşma yaptı. Terörle mücadelenin topyekun olması gerektiğini vurgulayan Cindoruk, bölge sorunlarının çözümlenmesi ve refah düzeylerinin yükseltilmesiyle terörün daha çabuk bitirileceğini de söyledi.

DP Genel Başkanı Cindoruk, "Bu hükümet kurumları birbirine düşürerek, güvenlik güçlerini tutuklayarak, yargılayarak ve onları oluşturduğu zafiyeti, bugün Türkiye'yi sıkıntıya sokmuştur. Terör yayılmıştır. Terör sadece dağda değil, her yere yayılmıştır. Bu nedenle muhalefet olarak terörle mücadelede elimizden gelen desteği vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Daha sonra Divan Kurulu'nda yer alan Ahmet Özal, Hulusi Turgut, Prof. Dr. Necdet Basa, Ufuk Söylemez, Prof. Dr. Hasan Ünal, Prof. Dr. Cem Kılıç ve Dr. Nuran Talu da terör ve bölge sorunları hakkında birer konuşma yaparak, terör ve kalkınma da milli bir mutabakatın gerektiğini söylediler.