BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.440,82
HABER /  DÜNYA

Dosyadan el çektirilen Akkaş’tan yazılı açıklama

’Yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarına ilişkin yeni soruşturma dosyasından ’gizliliğin ihlali” nedeniyle el çektirilen TMK 10. madde ile yetkili ...

Abone ol

’Yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarına ilişkin yeni soruşturma dosyasından ’gizliliğin ihlali” nedeniyle el çektirilen TMK 10. madde ile yetkili Savcı Muammer Akkaş yazılı açıklama yaptı.
TMK 10. madde ile yetkili Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görev yapan gazetecilere yazılı açıklama dağıttı. Soruşturmadan alınan Savcı Akkaş’ın gazetecilere açıklama yapacağı bildirildi. Bunun üzerine basın mensupları adliye binası önünde açıklamayı bekledi. Dışarı çıkan Savcı Muammer Akkaş, elindeki yazılı açıklamayı gazetecilere dağıttı. Basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Akkaş, daha sonra içeri girdi.
Savcı Muammer Akkaş açıklamasında, uzun soruşturmayı yürüttüğünü belirterek, soruşturmanın deşifre edilip basına yansımaya başlaması üzerine harekete geçmeden önce dosyayı 24 Aralık 2013 günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turhan Çolakkadı ve başsavcıvekili Oktay Erdoğan’a ayrıntısıyla ilettiğini belirtti. Akkaş, bundan sonra sorumluluğun Çolakkadı ve Erdoğan’da olduğunu ifade etti.
(İHA)