BIST 10.471
DOLAR 32,72
EURO 35,07
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Dört mumdur, on dört mumdur

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın GİK listesine almaması üzerine istifa eden 4 milletvekili ABNAP2tan gelen teklifi kabul etti. ANAP2ın sayısı mecliste 14'e ulaşacak

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın GİK listesine almaması üzerine istifa eden 4 milletvekilinin ANAP’tan gelen teklifi kabul etmesinden sonra ANAP’ın sandalye sayısı 14’e ulaşacak


Anavatan Partisi Tüzük Kongresi, 4 Haziran Cumartesi günü Genel Merkez’de toplanacak. Kongrede, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın kendilerini Genel İdare Kurulu’na almaması nedeniyle DYP’den istifa eden Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir, Afyon Milletvekili Reyhan Balandı, Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan’ın ANAP’a katılmaları bekleniyor. 4 istifacı milletvekilinin ANAP’a katılmasıyla birlikte, ANAP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 14’e ulaşacak. Ancak ANAP, 4’lerin katılmasıyla da, grup kurmak için gerekli olan 20 sayısına ulaşamayacak.

ANAP MKYK’da alınan karar doğrultusunda partinin tüzüğünde yapılacak değişikliklerin ele alınması için yapılacak kongre 4 Haziran Cumartesi günü toplanacak.

Tüzükte değişiklik

Tüzük kongresinde ‘parti içi demokrasi’ yönünde değişiklikler yapılması planlanıyor. Değişiklik çalışmaları, oluşturulan komisyonlarda sürdürülüyor. Tüzükte yapılması planlanan değişiklikler şöyle:

‘Tüm aday tespitlerinde ön seçim zorunluluk haline getirilecek. Sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve muhtarlar, parti üyesi olmasa bile aday tespitlerinde oy kullanma hakkına sahip olacak.Genel başkan kontenjanı yüzde 5 ile sınırlandırılacak. Genel başkan, ikinci bir yüzde beş kontenjan kullanmak isterse, bu kontenjan gençler, kadınlar ve engelliler için ayrılacak. İl, ilçe ve genel merkez yönetim kurullarına kadın ve gençler için kota konulacak. Genel başkanın görev süresi iki genel seçim ile sınırlandırılacak.

Etik kurul geliyor

Öte yandan Genel merkezde ‘’etik kurul’’ oluşturulacak. Genel Başkan, MKYK üyeleri, il ve ilçe başkanları, mal beyanlarını her yıl güncelleyerek partinin Internet sitesinde yayınlayacaklar. Parti iktidardayken, genel başkan, MKYK üyeleri, il ve ilçe başkanlarının hiçbiri devletten taahhüt alamayacak, 3. derece yakınlarına kadar akrabaları KİT’lerin yönetiminde ve denetiminde bulunamayacak.

Haber: Nevin Bilgin

Kaynak: