BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL

Dördüncü yüz naklinden sevindirici haber

Türkiye'de dördüncü yüz nakli olan Turan Çolak, anlaşılır bir şekilde konuşmaya başladı

Abone ol

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın yüzünün nakledildiği 35 yaşındaki Turan Çolak'ın sağlık durumu iyiye gidiyor. 

KONUŞMASI ANLAŞILIR

Çolak'ın sağlık durumu hakkında bilgi vermek için Akdeniz Üniversitesi yönetimi basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ve Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici katıldı. Başhekim Abdullah Erdoğan, Turan Çolak’ın son durumunun gayet iyi olduğunu söyledi. Erdoğan, “Konuşması gayet güzel, anlaşılır. Bir şikayeti olup olmadığını sordum. Bana anlaşılır bir şekilde cevap verdi. Kardeşine yüzünün nasıl olduğunu sormuş. Kardeşi çok güzel olduğunu söylemiş. Şu anda yeni yüzünden çok memnun olduğunu söylüyor.” dedi. Abdullah Erdoğan, riskin kalktığı dönemde hastayı kameralar karşısına çıkaracaklarını kaydetti.

ESTETİK AMELİYATA İHTİYACI OLMAYACAK

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, kritik ilk 10 günlük sürecin bitmesine 3 gün kaldığını, şu anda durumunun çok iyi olduğunu ifade etti. Turan Çolak’ın net bir şekilde konuşabildiğini belirten Özlenen Özkan, “Yiyip içebiliyor. Kan değerleri çok iyi. Enfeksiyon yok. Göz kapaklarındaki hareketin en az 3 ay sonra olmasını bekliyoruz. Net görmesi için 6 ay gerekli. Ağlamaması için hiçbir neden yok. Gözlerine müdahale için şu an erken bir dönem. Estetik anlamda bir ameliyata ihtiyacı olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici, Turan Çolak’ın psikiyatri açısından bir sıkıntısı olmadığını söyledi. Turan Çolak’ın yüzündeki ciddi problem sebebiyle nakile çok istekli olduğunu belirten Geçici, “Bugün ilk defa görüştüm. Toparladıktan sonra, riskli durum bittikten sonra görüşmelerimiz başlayacak, hayata hazırlamaya çalışacağız.” dedi.