BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Döner Türkiye'nin global markası olsun

Global Restoran Yatırımları A.Ş.’nin Genel Müdürü Bahar Özürün, dönerin Türkiye'nin uluslararası alanda gıda markası olmasını önerdi.

Abone ol

Türkiye’nin en sıra dışı döner markası KasapDöner’i bünyesinde bulunduran Global Restoran Yatırımları A.Ş.’nin Genel Müdürü Bahar Özürün, bu yıl 14’üncü kez düzenlenen “Bayim Olur Musun- Franchising ve Markalı Bayilik” fuarı kapsamında gerçekleştirilen “Marka Olmak İçin Ne Yaptılar” seminerinde konuştu.

KasapDöner olarak yıllardır sadece en iyi bildikleri iş olan et ve döner alanında hizmet verdiklerini kaydeden Özürün, “Döner Türkiye’nin milli yiyeceği. Bizim hedefimiz de döneri dünya markası yapmak. Türkiye’den global bir gıda markası çıkacaksa bu döner olmalı” dedi.

“Hamburger çocuklarına döner yedirmeye geliyoruz” sloganı ve sıradışı reklamlarıyla döner severlerin tercihi olan KasapDöner markasının hikâyesini anlatan Özürün, “KasapDöner 70 yıllık et tecrübesine sahip Sarıtaş Et’in üçüncü nesil temsilcileri tarafından kuruldu. Bilinmedik yeni bir ürünü değil, herkesin bildiği ve severek tükettiği döneri seçti, ancak bunu en iyi ve en farklı şekilde sunarak dönerde marka olmayı başardı. Tüm bunları yaparken de uzmanlık alanı et olan bir firma olarak uzmanlığa saygı duydu; marka adını, pazarlama stratejilerini, konseptini ve reklamlarını alanının en iyilerinden olan uzmanların desteği ile geliştirdi “ diye konuştu.

‘DÖNERİ DÜNYA MARKASI YAPACAĞIZ’

Dönerin Türkiye’nin ve Türk insanının milli yiyeceği olduğuna dikkat çeken Özürün, “Döner tüm dünyada tanınıyor ve yaygın olarak tüketiliyor. Türkiye’den global bir marka çıkacaksa bu mutlaka döner olacak, çünkü döner hem sağlıklı, hem besleyici, hem de lezzetli bir yiyecek’’ şeklinde konuştu.

“MÜŞTERİ SADECE DÖNER DEĞİL İMAJ DA YER!”

Markayı korumanın en az markalaşma süreci kadar önemli bir nokta olduğuna dikkat çeken Özürün, ‘’Marka tüketicisine sunduğu ve taahhüt ettiği değerlerde tutarlı olmalı. KasapDöner olarak hikayemizin başında ne diyorsak hala aynı şeyi söylüyoruz. Global zincirlerin ürünleri yerine geleneksel yiyeceğimiz döneri tüketelim, en iyi döneri üretip en iyi şekilde sunalım. KasapDöner’de şubelerimizin rengine, dekorasyonuna, çalınan müziğe kadar tüm detaylara dikkat ediyoruz, çünkü insanlar sadece döneri yemiyor, imajı da yiyor” dedi.

KasapDöner’in büyük ilgi çeken reklamları hakkında da konuşan Özürün, “KasapDöner’in reklamları da tıpkı diğer özellikleri gibi farklı, çünkü günümüz dünyasında sıradan bir reklamın tüketiciye ulaşması artık çok zor. Bu yüzden reklamlarımız sıradışı ve bu yüzden 3 yıl önceki reklam kampanyamız halen hatırlanıyor. Diğer reklamların arasından sıyrılmak için sıra dışı reklam kampanyaları yapmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

HEDEF ANADOLU VE YURTDIŞI

KasapDöner olarak Bayim Olur Musun fuarına üçüncü kez katıldıklarının da altını çizen Özürün, “Artık fuarın daimi markalarından biri olduk. Yakında Ankara, Eskişehir ve Adana  şubelerimizi açıyor, kısa zamanda tüm Anadolu şehirlerine yayılmayı hedefliyoruz.  Yurtdışındaki şubelerimiz Kıbrıs ve Azerbaycan’a yakında Erbil katılıyor.  Yurtdışında  öncelikli pazarlarımız ise Körfez Ülkeleri ve Amerika” dedi. Kadın istihdamına son derece büyük önem verdiklerinin altını çizen Özürün, ‘Global Restoran Yatırımları A.Ş bünyesindeki 12 orta ve üst düzey yöneticiden 9’u kadın. Bunu şubelerimize de yaymak için kadınlara özel bir kampanya başlattık. Normalde 50 bin dolar olan isim hakkı bedelimizi işin başında bulunması koşulu ile kadın girişimcilere yılsonuna kadar yüzde 50 indirimli veriyoruz. Ayrıca bünyesinde yüzde 50’den fazla kadın çalıştıran işletmecimize mal alımlarında da indirim sağlıyoruz ” ifadelerini kullandı.