BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.424,08
HABER /  DÜNYA

Don Kişot’un yel değirmenleri

Antalya-Manavgat D-400 karayolu üzerinde Ilıca beldesi sınırlarında yol kenarındaki yel değirmenleri, leylekler ve değişik hediyelik eşyalar...

Abone ol

Antalya-Manavgat D-400 karayolu üzerinde Ilıca beldesi sınırlarında yol kenarındaki yel değirmenleri, leylekler ve değişik hediyelik eşyalar araçları ile yolculuk yapanların dikkatini çekiyor.
Ilıca beldesinde bulunan küçük bir atölyede, otel, iş merkezi ve turistlere yönelik hediyelik eşya üreten Coşkun Kındıra, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olmasına rağmen el sanatlarına yöneldiğini belirtti. İzmir’in Menemen İlçesi’nde doğan Coşkun Kındıra Menemen’in özellikler çömlekçilik üzerine büyük gelişme gösterdiğini belirterek; “Menemen’de çocukluğumdan bu yana bu işe meraklıydım. Bizim yörede çömlekçilik oldukça gelişmiştir. Zaman içerisinde bu yeteneğimi yaşama biçimim haline getirmeye karar verdim” dedi.
İlk eserlerini Menemen’de yol kenarında bulunan kendilerine ait manav dükkanında yaptığı anlatan Kındıra, “Yaptığım çalışmalar ilgi gördü. Ben de bunu bu bölgede yapmaya karar verdim. Daha önce Manavgat’a gelerek burada çeşitli atölyelerde çalıştım. Sonra da Manavgat’a yerleşmeye karar verdik” dedi.
Yaptıkları işlerde ana malzemenin polyester olduğunu belirten Kındıra; “Polyesterden yel değirmenleri, çeşitli heykeller ve dekorasyon malzemeleri yapıyoruz. Bu bölgede bu işi yapan tek atölyeyiz. Yaptığımız ürünlere başta oteller, iş merkezleri ve yazlıklar olmak üzere bir çok kesimden talep geliyor” diye konuştu.
AİLECE ÇALIŞIYORLAR
Eşi Mahperi Kındıra ile çalıştıklarını belirten Coşkun Kındıra, yaz tatillerinde de çocukları Furkan (18), Yusuf (17), İsra (14) ve Hicret’in (13) kendilerine yardım ettiğini söyledi. Kındıra, “Bu işi ailecek yapıyoruz. İşimizin en büyük özelliği el emeği istemesi. Bundan dolayı hep birlikte çalışıyoruz” dedi.
Mahperi Kındıra ise evlenmeden önce el sanatları ile ilgilenmediğini belirterek, “Evlendikten sonra 4 çocuğumuz oldu. Onları büyüttüm. Sonra eşime yardım ederek bu işi öğrendim. Geçimimizi bu şekilde karşılıyoruz” dedi.
Ailenin en küçük çocuğu olan Hicret, yaptıkları için çok zevkli olduğunu ifade ederek; “Ben ortaokul 6’ncı sınıfa gidiyorum. Yaz tatillerinde aileme yardım ediyorum” dedi.
(İHA)