BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Domuz gribine ilk kurban toprağa verildi

Ankara'da domuz gribinden ölen 29 yaşındaki kişi toprağa verildi. Cenaze töreninde maske takan olmadı

Abone ol


Ankara'da dün domuz gribinden hayatını kaybeden 29 yaşındaki kişinin cenazesi, Kalecik İlçesi Satılar Köyü'nde toprağa verildi.

Ölen kişinin cenazesi Yenimahalle Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Ankara'dan hastaneden alınarak Satılar Köyü'ne getirildi.

Satılar Köyü Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından cenaze, köy mezarlığına defnedildi.

Cenazeye katılan ölen kişinin kardeşleri ve yakınlarının üzgün oldukları ve ağladıkları gözlendi. Cenaze töreninin ardından ölen kişinin ağabeyi, ''domuz gribi aşısı yaptırılmamasına'' yönelik açıklamalarda bulunan siyasetçilere tepki gösterdi.

HASTANE ÇALIŞANIYDI

Satılar Köyü Muhtarı Sadık Akgün, ölen kişinin evli ve 1 çocuk babası olduğunu belirtti. Ankara'da yaşayan ölen kişinin vefatından 1 hafta önce köyüne ziyarete geldiğini anlatan Akgün, ''O zaman biraz rahatsız olduğunu söylüyordu. Biz de kendisine hastanede çalıştığını, gidip muayene olması gerektiğini söyledik'' dedi.

Hayatını kaybeden kişinin köyü ziyareti sırasında bazı kişilerle görüştüğünü ifade eden Akgün, ancak köyde herhangi bir tedirginliğin söz konusu olmadığını kaydetti.

CENAZE TÖRENİNDE ÖNLEM ALINMADI

Akgün, cenazeye katılanlar için herhangi bir önlem alınmadığını ifade ederek, ''Ben gereken yerlere söyledim, 'normal cenaze gibi götürün gömün' dediler'' diye konuştu.

Bu arada, ölen kişinin yakınlarından biri, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de dün gece hastanede olduğunu belirtti. İki saat yoğun bakım ünitesi önünde beklediklerini öne süren bu kişi, ''Bize kimse bir bilgi vermedi. Muhatap bulamadık. Bize zatürreden öldüğünü söylediler. Domuz gribinden öldüğünü ise televizyonlardan öğrendik. Dört kişilik bir odada tedavi ediliyordu. Zatürre üzerine serum takılmış. Ölmeden önce dayısı ve bazı yakınları yüz yüze muhabbet etmiş'' dedi.