BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Domuz gribi iki can daha aldı

Manisa'nın ardından ölüm bu kez Kocaeli'ne sıçradı. Kentte iki kişinin virüs nedeniyle öldüğü iddia edildi.

Abone ol

Kocaeli'nde domuz gribi şüphesiyle tedavi gören biri bebek iki kişi hayatını kaybetti. Kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için 2 hastadan alınan numuneler İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

85 yaşındaki Nusret Rıza Uludağalpat ile adı ve yaşı öğrenilemeyen bir bebek yüksek ateş ve solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle Kocaeli'ndeki iki ayrı hastanede tedavi görüyordu.

Tedaviye yanıt vermeyen ve domuz gribi şüphesi görülen 2 hasta hayatını kaybetti.

Hastaların kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için alınan numuneler İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

Sivas

Sivas Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Erşan'da, domuz gribine yol açan "H1N1" virüsü tespit edildi.

Dr. Erşan'ın, hastalık şüphesiyle 2 gün önce alınan kan örneklerinin pozitif çıktığı bildirildi.

Sivas Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, domuz gribi virüsü tespit edilen İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Erşan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu, tedbir amacıyla hastaneye yatırıldığını bildirdi.

Vakkas Özmercan, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altında bulunan yardımcısı Dr. Mehmet Erşan'ı ziyaret etmek ve doktorlarıyla görüşmek üzere geldiği hastanenin acil servisinin önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bugün öğlene doğru Erşan'ın tahlillerinin pozitif çıktığını ifade eden Özmercan, "Arkadaşımızın genel durumu iyi olmasına rağmen evde 2 küçük bebeği olduğu için tedbir amaçlı, gözlem için hastaneye yatışını uygun gördük. Hocalarımız da o şekilde uygun gördü. Tabii yani sağ kolumun böyle bir rahatsızlığa kapılması bizi üzdü" dedi.

Bu konuda tedbirlere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Özmercan, "Ama siz ne kadar dikkat ederseniz edin başınıza gelebilir. Arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz. Genel durumunun iyi olduğunu öğrendik hocamızdan, birazdan da kendisini ziyaret edeceğim. Sabah da görüştük zaten kendisiyle. O açıdan arkadaşımızın tedbir amaçlı olarak üniversitede yatmasını uygun gördük" diye konuştu.

Sivas'ta şu ana kadar pozitif çıkan vaka sayısının 6 olduğunu belirten Özmercan, şunları kaydetti: "Ama bu bizim için çok önemli değil. Çünkü artık tahlilleri çok fazla insandan almayacağız. Tüm Türkiye'de vaka sayısı konusunda da çok fazla bilgi vermeye gerek yok. Artık daha önce de bahsettiğim gibi H1N1 kapımızda değil aramızda, öncelikle kendimizi koruyacağız, ana felsefemiz bu. Rahatsızlandıysak etrafımızdakilere bulaştırmamaya çalışacağız. Bu açıdan vatandaşlarımızın duyarlı olmasında fayda var diye düşünüyorum."

Dr. Mehmet Erşan'ın hastalığa nasıl yakalandığıyla ilgili soru üzerine de Özmercan, "Özel bir durumu yoktu. Zaten onda grip belirtileri vardı, yani 1-2 gündür vardı. Biz de ona istinaden pazartesi günü tahlilini almıştık. Muhtemelen yine aramızda olan bu H1N1'den kaptı" dedi.