BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Domuz gribi Amerikada okul kapattırıyor

Amerika'da domuz gribi nedeniyle kapatılan okul sayısı 187'ye çıktı. Hükümetin gündeminde okulların tamamen kapatılması var. Ama maliyet hesapları buna izin vermiyor

Abone ol

Domuz gribi kabusu Amerika'yı kuşatmaya devam ediyor. Salgın nedeniyle bu hafta itibariyle kapatılan okul sayısı 187'yi buldu. Okula gidemeyen öğrencilerin sayısı ise 79 bin 678.

Amerikan Hükümeti'nin gündeminde ise okulların tümünün kapatılması var. Ancak bu maliyet hesapları nedeniyle son önlem olarak masanın üzerinde duruyor.

10 MİLYAR DOLAR İLE 47 MİLYAR DOLAR ARASINDA

Hazırlanan son rapor; okulların 4 hafta boyunca tümüyle kapatılmasının ülkeye 10 milyar dolar ile 47 milyar dolar arasında maliyet getireceğini ortaya koydu.

Düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsünün Sosyal ve Ekonomik Dinamikler Merkezinin raporunda, çocukların okula gönderilmemesinin ebeveynlerin işe gitmeyip evde kalmasını gerektireceğine ve bazı ebeveynlerin de sağlık çalışanı olduğuna dikkat çekildi.

ANNE BABALARIN YÜZDE 12'Sİ İŞE GİTMEZ

Bütün okulların başkent Washington'da kapatılması 65 milyon dolara, New York kentinde 1,1 milyar dolara, Los Angeles'ta 1,5 milyar dolara mal olacak. Okulların toplu halde kapatılması çalışanların yüzde 12'sinin işe gitmemesine neden olacak. Bir kişinin çalıştığı düşük gelirli ailelerde de işe gitmeme oranı artabilir.