BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.507,31
HABER /  GÜNCEL

Dolmabahçe'de polisten gazlı müdahale

İstanbul'da Başbakanlık Ofisi'ne yürüyen öğrencilere sert müdahale...

Abone ol

Beşiktaş'ta eylem yapıp Reyhanlı saldırısını protesto eden grup, Başbakanlık ofisine yürümek istedi. Polis, uyarıları dikkate almayan gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Grup 'Reyhanlı yalnız değildir' sloganıyla yürüdü.

GRUBA TAZYİKLİ SU

Polis gruba 'dağılın yoksa dağıtılacaksınız' ikazında bulundu. Polisin ikazını dikkate almayan grup tazyikli su ile dağıtılmaya çalıştı.

Reyhanlı’daki patlamanın sorumlusunun AK Parti hükümet olduğunu iddia eden yaklaşık 500 kişilik grup Dolmabahçe’deki Başbakanlık çalışma ofisine yürümek istedi. Çevik kuvvet ekipleri, tazyikli su ve biber gazıyla gruba müdahale etti.

BEYAZIT'TAN BEŞİKTAŞA YÜRÜDÜLER

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan saldırıyı protesto etmek isteyen yaklaşık 200 kişi saat 15.00 sıralarında Beyazıt Meydanı'nda toplandı.

ABD ve hükümet aleyhine pankar ve dövizler taşıyan grup, slogan atarak tramvay yoluna çıktı. Grup daha sonra Beşiktaş'a doğru yürümeye başladı.

Eylemcilerin tramvay yolunu kullanması sebebiyle seferlerde aksamalar yaşandı. Grup Galata Köprüsü'nü kullanarak Karaköy'e geçti. Çevik kuvvet polisi de eylem sebebiyle Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin bulunduğu Beşiktaş'ta geniş güvenlik önlemi aldı.

CAMİYE SIĞINDILAR

Reyhanlı'da meydana gelen saldırıyı protesto etmek için yürüyen gruba polis müdahale etti. Tazyikli su ve gaz bombalarıyla yapılan müdahale sonrası yaklaşık 50 kişilik eylemci grup Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Cami'ne girdi.

Grup üyeleri müdahale bitene kadar burada bekledi. Daha sonra gelen Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı eylemcilerin yanına giderek camiden çıkmalarını istedi. Bunun üzerine eylemciler camiden çıkarak uzaklaştı.