BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  EKONOMİ

Dolarda son durum! Gözler Fitch Ratings’te Türkiye raporunu açıklayacak

Haftanın son işlem gününe 5.35’ten uyanan dolar jeopolitik riskler nedeni ile gün içinde yükselmeye başladı. Dolar haftanın son işlem gününü 5.38'den kapattı.

Abone ol

Bu hafta piyasaların beklediği Merkez Bankası faiz kararı açıklandı ancak şimdi ise gözler uluslararası kredi kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye raporunda.

Dün Merkez Bankası’nın politika faizlerini yüzde 24’e sabitlediğini açıklaması ile dolar 5.30’lara geriledi. Ancak bu gerileme kısa sürdü ve dolar kendini topladı. Haftanın son işlem günü 14 Aralık Cuma sabahına 5.35’ten uyanan dolar jeopolitik belirsizlikler nedeni ile gün içinde yükselmeye  başladı. Dolar saat 12:35’te 5.39’u gördü. Dolar akşam saatlerinde de bu seviyesini sabitledi.

Öte yandan analistler, bu akşam piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinin yatırımcıların odağında yer aldığını kaydetti. 

NEGATİF'E DÖNDÜRMÜŞTÜ: Fitch Ratings'in 13 Temmuz'da Türkiye'nin kredi notunu "BB+"dan "BB" seviyesine indirdiğini, not görünümünü de "negatif" olarak belirlediğini anımsatan analistler, bugünkü değerlendirmeden herhangi bir not değişikliği beklenmediğini ifade etti.

Analistler, Brexit'e ilişkin gelişmelerin de küresel piyasaların gündemini meşgul etmeye devam ettiğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 90.000 puanın güçlü destek, 92.500 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Saat 17: 27'de dolar, euro ve sterlin