BIST 9.717
DOLAR 32,60
EURO 35,02
ALTIN 2.451,69
HABER /  EKONOMİ

Dolar yükselmeye başladı işte 14 Şubat dolar kuru

Sabah saatlerinde 5.28'den işlem gören dolar öğle saatlerinde yükselişe geçti.

Abone ol

ABD faiz artış hızındaki yavaşlama ve Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın  sıkı duruş söylemlerinin yarattığı iyimserlikle gerileyerek son dönemde 5.25 civarında yatay bir seyir izleyen dolar bu sabah güne 5.28 seviyesinden başladı. Euro ise 5.97'den işlem görmeye başladı.

Dolar öğle saatlerinde yükselişine hız vererek 5.30'u gördü. Piyasaların gözü ABD ve Çin arasında bugün başlanan ticaret görüşmelerinde.  Çin ve ABD ticari müzakerelerinin yeni toplantısı başkent Pekin'de yapılmaya başlandı.

Çin haber ajansı Şinhua, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ile Çin Merkezi Maliye ve Ekonomi Liderlik Grubu Ofisi Direktörü ve Başbakan Yardımcısı Liu Hı liderliğindeki heyetlerin Pekin'de ticari müzakerelere başladığını duyurdu.

Yarına kadar devam etmesi planlanan toplantının, Çin ve ABD arasında daha önce 90 gün olarak duyurulan ticari ateşkes süresinin bitişinden önceki son toplantı olması bekleniyor. Ticari ateşkesin bitiş tarihi ise 1 Mart. İşte kurdaki son durum:

Saat 16:47'de kur

Saat 13:02'de kur

Saat 08:49'da dolar, euro ve sterlin