BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.410,84
HABER /  EKONOMİ

Dolar yükselişe geçti!

Gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahının azalması ve Merkez'in faiz kararı öncesi TL'de değer kaybı sürüyor.

Abone ol

Gelişmekte olan piyasalara yönelik risk iştahının azalması ve Merkez Bankası'ndan faiz indirim ihtimalinin yarattığı baskı ile TL'deki değer kaybı devam ederken, piyasalar başta Fed tutanakları olmak üzere dış gelişmeleri izleyecek. Bankalararası piyasada dün 2,11 seviyesinin üzerine çıkan dolar sabah saatlerinde 2,1194'e kadar yükseldi.

TEB Stratejisti Erkin Işık, "Gelişmekte olan piyasa para birimleri zayıflamaya devam ederken, TL Çarşamba gününden bu yana dolar karşısında yüzde 2.1 değer kaybederek başı çekiyor. Bu değer kaybı baskısının bir kısmını PPK öncesi kâr realizasyonları açıklarken, Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken artan siyasi hareketliliğin de bir miktar rol oynadığını düşünüyoruz" dedi.

Merkez Bankası'nın 22 Mayıs'ta (yarın) gerçekleştireceği PPK toplantısında politika faizini sabit tutması beklenirken, TCMB'nin bundan sonraki adımının faizlerde ölçülü ve kademeli indirim olabileceğini açıklaması ardından sınırlı da olsa indirim beklentiler arasına girdi.