BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,26
ALTIN 2.325,14
HABER /  EKONOMİ

Dolar euro birden fırladı ani artışın nedeni ne

Dolar, euro ve sterlinin güne rekorla başlamasının ardından dolar 4,13'ü aşarak tarihi rekora imza attı. Euro 5,11 TL'yi aştı. Peki dolar ve euro için uzmanlar ne diyor? Yükseliş devam eder mi? Euro için 5 liranın altına yeniden ineceği sonra tekrar yükseleceği ifade ediliyor. İşte tahminler...

Abone ol

Dolar kuru ve euroda tarihi saatler yaşanıyor. Dolar kritik eşik olarak nitelenen 4 liranın çok üzerine çıktı. Son saatlerde hızla yükselen dolar kuru 4,13'ü aştı. Euro da durmadı. Dün ilk kez 5 lirayı aşan euro bugün 5,11'i geçerek yeni rekorlara imza attı. Dolar ve eurodaki ani artışın Trump'ın ziyaretlerini iptal etmesinin ardından yaşanması dikkat çekti.

İstanbul serbest piyasada dolar 4,0600 liradan, avro 4,9990 liradan güne başladı.

Kapalıçarşı'da 4,0580 liradan alınan dolar, 4,0600 liradan satılıyor. 4,9970 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 4,9990 lira olarak belirlendi. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 4,0620 lira, avronun satış fiyatı ise 5,0040 lira olmuştu.

DOLAR ANİDEN FIRLADI NEDENİ NE?

Dünya, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye ile ilgili vereceği karara odaklanmışken Beyaz Saray'dan gelen son dakika bilgili şok etkisi yaptı. Trump'ın Latin Amerika'ya hafta sonu yapacağı ziyaretlerin iptal edildiği açıklandı. Bu açıklamayla paralel olarak dolardaki tırmanış hızlandı. Suriye'ye yönelik bir askeri harekat yapılma olasılığı masada dururken piyasalar savaş endişeleriyle hareketlendi.

DOLAR GÜNÜ 4,13 TL İLE KAPATTI

İstanbul ve Ankara serbest piyasalarında alınıp satılan döviz türlerinin, önceki ve bugün itibarıyla alış, satış fiyatları şöyle:

"EURO 4,85 SEVİYESİNE ÇEKİLİP TEKRAR YÜKSELEBİLİR"
Natixis Analisti Micaella Feldstein euro kurunda 4,85'lere varan bir çekilme yaşanabileceğini söyledi. Natixis Analisti Micaella Feldstein, kurdaki rekor seviyeden sonra önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde euro/TL'nin geri çekileceğini ve 4,85 seviyelerine kadar bir gevşemenin söz konusu olduğunu ifade etti.

Feldstein, euro/TL'nin sonrasında yeniden toparlanacağını ve ilk elde 5,07 seviyesinin direnç olarak görüldüğünü, sonrasında 5,16 seviyesinin önemli olacağını belirtti.

Feldstein'e göre Haziran ayının sonuna kadar 5,20 seviyesi oldukça uzak görülüyor.

Mart ayının ortasında Business HT'ye yaptığı değerlendirmede Feldstein kurda 5 seviyesinin yakın zamanda gerçekçi olduğunu belirtmişti. Feldstein'in analizinden yaklaşık 1 ay sonra kurda 5 seviyeleri kaydedildi.