BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.505,90
HABER /  GÜNCEL

Doktorun ölümünde kahreden detay!

DİYARBAKIR 'da PKK'lılar tarafından öldürülen doktor gözyaşları arasında toprağa verildi. Talihsiz doktorun öldürüldüğü Diyarbakır'ın ilk tercihi olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Diyarbakır'da yol kesen teröristler tarafından öldürülen doktor Abdullah Biroğul, Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı...

Diyarbakır'ın Lice ile Kulp ilçeleri arasında bulunan Yünlüce köyü yakınlarında seyir halindeyken PKK'lıların yol kestiğini görmesi üzerine geri kaçmaya çalıştığı sırada uzun namlulu silahlarla taranan aracında hayatını kaybeden doktor Biroğul'e veda...

Sabah saatlerinde Lice ilçesinden Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesine getirilen Biroğul'un cenazesi, ambulansla Kayapınar ilçesindeki Peyas Medine Camisine götürüldü. Cenaze törenine İl Valisi Hüseyin Aksoy, Sağlık Müdürü Sait Avar, Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Fatih Aslan, Tabip Odası Başkanı Cengiz Günay, SES Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Ramazan Kavak, meslektaşları ve ailesi katıldı.

20150901aw514732_01.jpg

Biroğul'un cenazesi, kılınan namazın ardından sağlıkçılar tarafından omuzlanarak Peyas mezarlığına götürdü. Cenaze, gözyaşları ve Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

İLK TERCİHİ MEMLEKETİYDİ...

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Biroğul, ilk tercihi olan memleketi Diyarbakır'a atanmıştı.

CENAZE SAATLER SONRA ALINABİLDİ

Teröristlerin saldırısının duyulmasının ardından sevk edilen 112 Acil Servis ekipleri güvenlik gerekçesiyle saatlerce bölgeye girememişti. Dr. Abdullah Biroğul'un cenazesi ancak saatler sonra olay yerinden alınabilmişti.

20150901aw514732_02.jpg

2 YILLIK DOKTORDU

Dr. Ahmet Biroğul'un sosyal medya hesabı twitter üzerinden ölüme dair paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 1986 yılında dünyaya gelen Abdullah Biroğul, 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu. Mesleğe iki yıl önce adım atan Biroğul, ilk görev yeri olarak da memleketi Diyarbakır'da sözleşmeli hekim olarak başladı. Bekar olan ve Sağlık Bakanlığına bağlı Kulp Toplum Sağlığı Merkezinde sorumlu hekimlik yapan Biroğul, dün akşamki saldırıda hayatını kaybetti.

20150901aw514732_03.20150901152128.jpg

FOTOĞRAFLA BU MESAJI YAZMIŞ...

Biroğul, twitter hesabından bir süre önce ölüme dair duygusal paylaşımlarda bulundu. Eski bir mezar başında elinde tesbih ile fotoğraf çektiren Biroğul, "Ey Kabir! Yan yanayız! Şimdi hayattayım ama aramızdaki mesafe ömrümün geri kalanı kadar" ifadesine yer verdi.

Biroğul, başka paylaşımında da bir ölüm belgesinin fotoğrafının altına yazdıkları ile dikkati çekti. Biroğul, Ankebut Suresi'ndeki "Bütün nefisler ölümü tadıcıdır. Sonra bize döndürüleceksiniz" ayetine ilişkin de, "Hiç şüphesiz bir gün benim de belgemi doldururlar" paylaşımında bulundu.

fft16_mf6012392.jpeg

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Diyarbakır Valiliği olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "31.08.2015 Pazar günü saat 18.50 sıralarında, Lice-Kulp karayolu Yünlüce köyü mevkisinde otomobiliyle seyir halinde bulunan, Kulp ilçesi Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Doktor Diyarbakır Dicle doğumlu Abdullah Biroğul'un yolunun bölücü terör örgütü mensuplarınca kesildiği" belirtildi.

Açıklamada, doktorun yolun kesilmiş olduğunu fark etmesi üzerine manevra yaparak olay yerinden kaçmaya çalıştığı esnada teröristler tarafından açılan ateş sonucu vurularak hayatını kaybettiği belirtilerek "Olayın ardından güvenlik birimlerimiz tarafından bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır" denildi.