BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Doktorlar rencide oluyorlar

Türkiye, lösemili bir kız için Almanya'dan aldığı iliğinin parasını ödemedi. Almanlar, toplantılarda karşılaştıkları Türkler'e hep bu borcu hatırlatıyorlar.

Abone ol İLİK HAYAT KURTARMADI

Bir şirkette satış mühendisi olarak çalışan 26 yaşındaki Pelin Maktav, Nisan 2000'de aniden rahatsızlandı. Lösemi teşhisi konulan SSK'lı Pelin kemoterapiye girdi. Yaşaması için kemik iliği nakli gerekiyordu. Uygun ilik Almanya'da bulundu ve hemen getirtildi. Nakil, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Ancak operasyondan sonra Pelin'in durumu ağırlaştı. Genç kız, 19 Temmuz 2002'de son nefesini verdi.

RENCİDE OLUYORLAR

Almanya, gönderdiği kemik iliği için Türkiye Kemik İliği Bankası'na 11 bin 220 Euro fatura çıkardı. Ancak bu para bugüne kadar ödenmedi. İşte bu durum doktorlarımızı kötü hale düşürdü. İstanbul Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası Transplantasyon Koordinatörü Doç. Dr. Sarper Diler durumu şöyle anlattı: "Her toplantıda rencide olmaktan bıktık usandık. Dünya Kemik İliği Bankası'nın toplantılarında 3 bin kişi içinde borcumuz yüzümüze vuruluyor. Bu olay bizi rencide etti. Almanlar sürekli borcun ne zaman ödeneceğini soruyor. Sıkıntı yaşıyoruz. "

Kaynak: