BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.423,37
HABER /  GÜNCEL

Yazıcıoğlu kışkırttı mı?

Radikal'in "Ne diyor bu adam?" dediği BBP lideri Yazıcıoğlu kameraların karşısına bir kez daha geçti ve ne demek istediğni anlattı. Evet şimdi söz savunmanın...

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Devlet devletliğini yapmazsa evimizde mi oturacağız? Hükümet de sağduyulu olmalı. Beyler, titreyin ve kendinize gelin" şeklindeki sözlerine yeni yorum getirdi.

Habertürk'te Gülgün Feyman'ın sunduğu canlı yayın programına telefonla konuk olan BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, "Ben halkı sokağa çağırmadım. Ben devletin asli görevini yapmasını savundum. Ya devlet başa ya kuzgun leşe" diye konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi Oral Çalışlar'la birlikte canlı yayına katılan BBP Lideri Yazıcıoğlu, "Biz demokrasi, vatanın bütünlüğü gibi değerler için hayatımızı feda ettik. Geçmişte okulları, vatanı paylaşamayan bir nesil 2,5 metrekare hücreleri paylaştı" diye konuştu. Linç girişimlerine hiçbir şekilde destek vermeyeceklerini bir kez daha yineleyen Yazıcıoğlu, "Ancak şu var ki, eşkıya sokakta insanları tahrik ederken, insanlar kapısına kilit vurması da doğal karşılanamaz. Devlet bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.

BU SENARYOYU GÖRDÜK

Prorgamın bir diğer konuğu ise Cumhuriyet Gazetesi yazarı Oral Çalışlar oldu. Çalışlar, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun açıklamalarını sevindirci karşıladığını söyleyerek, "Biz Yazıcıoğlu'yla aynı hapiste yattık. O dönemde Yazıcıoğlu ve arkadaşları bize 'Biz bu devleti savunduk. Devlet bize şimdi nasıl davranıyor?' diye yakınmalarını duyduk" dedi.

Terör örgütü sempatizanlarının yaptıkları gösteri ve tahriklerin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu sözlerine ekleyen Çalışlar, "Ancak bunun karşısında yükselen milliyetçi kabarmayı da meşru göstermez. Geçmişte de aynı senaryoyu gördük. Bu linç girişimlerine dikkat etmek lazım" diye konuştu.