BIST 10.244
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.392,25
HABER /  GÜNCEL

Doktor, tacizi saatindeki kamerayla kaydetti

İngiltere’de hastalarına cinsel tacizde bulunduğu ve bunları kol saatindeki kamerayla kayda aldığı iddia edilen aile hekimi suçlamaların çoğunu kabul etti.

Abone ol

İngiltere’de hastalarına cinsel tacizde bulunduğu ve bunları kol saatindeki kamerayla kayda aldığı iddia edilen aile hekimi, suçlamaların çoğunu kabul etti.

Davinderjit Bains adlı 45 yaşındaki doktor, yaşları 14 ile 51 arasında değişen 39 kız çocuğu ve kadına tacizde bulunduğunu söyledi.

Hakkında 47 ayrı röntgencilik ve 18 cinsel saldırı suçlaması daha bulunan doktor, hastalarından birini taciz amacıyla ilaçla uyutmaya çalıştığı iddiasını ise reddetti.

'Kurbanlar habersiz'

Tacizlerin çoğunun doktorun Swindon kentinde çalıştığı klinikte son üç yıl içinde gerçekleştiği belirtiliyor.

Polis, doktorun ofisinde “uygunsuz ve gereksiz” muayenelerin görüntülerinin yer aldığı, kameralı iki saat bulunduğunu söylüyor.

Polis yetkililerine göre Bains, saatindeki görüntüleri daha sonra evindeki bilgisayarına aktarıyordu.

Kurbanlarla tek tek konuşulduğunu belirten bir polis yetkilisi bu kişilerin taciz skandalının kurbanları arasında yer aldığının farkında olmadığını söyledi.

Tutuklu yargılanacağı açıklanan Bains’le ilgili karar, akli dengesinin yerinde olup olmadığı belirlendikten sonra verilecek.

İngiltere Sağlık Bakanlığı yetkilileri, doktorun kurbanlarına mektup göndererek özür diledi.

1993’te Hindistan’daki Mangalore Üniversitesi’nden mezun olan doktorun 2007’den beri Swindon’da aile hekimliği yaptığı belirtiliyor.

Delete Reply Reply All Forward Move Spam Actions Next Previous