BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Doğubank önündeki cadde trafiğe kapatılıyor

Fatih Belediyesi’nin aldığı bir kararla İstanbul Eminönü’nde Doğubank İşhanı önündeki Hamidiye Caddesi, 01 Ocak 2011 tarihi itibariyle trafiğe kapatılıyor.

Abone ol

Fatih Belediyesi, 10.05.2005 tarihinde 2005/3-1 sayılı UKOME kararı ile ‘’Sirkeci, Hocapaşa, Hobyar Mahallesi ve Çevresi Yayalaştırma ve Trafik Sirkülasyonu Projesi’’ni uygulayacak. Böylelikle Hamidiye Caddesi de içinde olmak üzere bölgedeki birçok cadde ve sokak, saat sabah 10.00 - 18.00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak.

01 Ocak 2011 tarihi itibariyle saat 10.00 - 18.00 arası trafiğe kapatılacak cadde üzerinde bulunan esnaf bu saatler içinde mal indirebilecek. Bu düzenleme sonucu Doğubank İş hanı çevresindeki trafiğin rahatlayacağı düşünülüyor. Caddeye asılan bir bez afişle haberdar edilen esnafın çoğunluğu alınan karardan memnun. Ancak gün içinde iş hanına çok fazla mal indiren kimi esnaf trafiğe kapalı olan saatlerde mal indiremeyecekleri için alınan karardan pek de mutlu değiller.

Caddenin trafiğe  kapatılmasının getireceği sonuçları, bu değişikliğin caddedeki esnafa muhtemel etkilerini Hamidiye Caddesi’ndeki esnafa sorduk:

Veysel Ersöz ( elektronikçi)

‘’Cadde trafiğe kapatıldıktan sonra caddede daha çok insanın dolaşabileceğini bu şekilde insanların daha rahat alışveriş yapabileceğini düşünüyorum. Çünkü insanlar ellerinde paketlerle dolaşamıyorlar ve bu yüzden bizim muhiti tercih etmiyorlardı. Biz caddenin trafiğe kapatılmasını uzun yıllardır bekliyorduk. Caddenin trafiğe kapatılma haberini duyduğumuzda ilk sevinenlerden biri benim. Hatta mümkün olsa da caddeyi bütün saatlerde trafiğe kapatabilseler. En azından şimdiki mevcut iş yerleri için caddeyi  sabah 10.00-18.00 arasında trafiğe kapatıyorlar. Bu bile bir çözümdür. Bence caddenin yeni hali eskiye göre daha iyi olacak.’’

Ali Dönmez  ( elektronikçi)

‘’Caddenin trafiğe kapatılması işler açısından iyi olur. Ancak biz araçlarımızı sokağa park ediyoruz. Biz şimdi esnaf olarak bunları nereye park edeceğiz? Caddeye şu an araç park edildiği halde buradaki otopark, esnafa ait araçlar için yeterli değil. Belediye bunun için bir şey düşünmüş mü?

 İbrahim Serbest (Beyaz eşyacı)

‘’Caddenin trafiğe kapatılması iyi olur. Çünkü bu caddede çok yoğun trafik olduğu için yayalar rahatça dolaşamıyorlar. Cadde trafiğe kapatılır ve  sadece yayalara açık olursa buraya gelen müşteri artar. İşlerimiz daha iyi olur. Biz beyaz eşya işi yapıyoruz bize gelen mallar zaten o belirtilen saatler dışında gelip gidiyor. Mal yükleme sıkıntısı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Gün içinde iki üç defa mal gelmiyor. Biz genel olarak iyi olacağını düşünüyoruz.Genel olarak esnaf da kendi arasında böyle düşünüyor.’’

Ömer Şeker  ( Balıkçılık Malzemeleri Satıcısı)

‘’Ben trafik yasağının saat 10.00-16.00 arasında daha mantıklı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü saat 18.00’den sonra burayı trafiğe açmanın manası yok .O saatten sonra kimse mal indirip bindirmez. Saat 18:00’den sonra yaya  yok ama saat 16.00’dan sonra cadde trafiğe açılsa, vatandaş malını alır, ambara götürür, belki sevkiyat yapar. Burada park yapan araçların yüzde sekseni zaten buradaki esnafa ait.Yolun trafiğe kapatılması   yaya için ve esnafın işleri için iyi. Biz bunu İstiklal Caddesi örneğinde gördük. Sen burayı bir anda ben kapatıyorum dersen buraya gelen esnaf arabasını nereye park edecek, bunun altyapısı düşünülmüş mü? Otoparklar şu an bile dolu. Bu açıdan esnafın sıkıntı çekeceğini düşünüyorum.’’