BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Doğu Perinçek Sezere güveniyor

İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, Lübnan'a asker konusunda Sezer'e güveni tam.

Abone ol

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Lübnan'a asker gönderilmesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderdiği mektupta, ''Cumhurbaşkanlığı makamının, Anayasa'dan kaynaklanan yetki ve görevinin gasp edilmesine izin vermeyeceğine güveniyoruz'' dedi.

Doğu Perinçek'in mektubu, Sezer iletilmek üzere, İşçi Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi Nusret Senem tarafından Cumhurbaşkanlığı'nın 5 nolu kapısındaki görevlilere teslim edildi. Perinçek mektubunda, Cumhurbaşkanı'nın, devletin, yürütmenin başı olduğunu ve TBMM'nin manevi varlığından ayrılmayan başkomutanlığı temsil ettiğini vurguladı.

Bu nedenle, TBMM'nin yürütme organına verdiği savaş hali ilanı veya yurt dışına asker gönderme iznini, yetkisini kullanarak karara dönüştürecek makamın Cumhurbaşkanı olduğunu savunan Perinçek, ''Hükümetin savaş hali ilanına veya asker göndermeye karar yetkisinin olmadığını, karar vermesi için ancak Cumhurbaşkanı'na sunuşta bulunabileceğini'' öne sürdü.

Cumhurbaşkanlığı makamının, Anayasa'dan kaynaklanan yetki ve görevinin gasp edilmesine izin vermeyeceğine güvendiklerini belirten Perinçek, mektubunda, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın, ABD'nin Türkiye'yi parçalama emellerini içeren Büyük Ortadoğu Projesi'ne yardımcı olacak herhangi bir uygulamaya izin vermemesi milletimize büyük güç ve özgüven verecektir'' dedi.