BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Doğan'ın Star'da gözü var mıydı?

Sırrı Yüksel Cebeci, Aydın Doğan hakkında şok iddialar öne sürmüş. Yazar, Doğan'ın STAR Grubu'nu almak için Uzanları batırma yoluna gittiğini yazmış.

Abone ol

Sırrı Yüksel Cebeci, köşesinde Aydın Doğan hakkında şok iddialar öne sürmüş. İddiaların nelere yol açacağı merak konusu. En çok merak edilen ise Doğan Grubu'nun yazara vereceği cevap...

SIRRI YÜKSEL CEBECİ
BANA GÖRE
Batan geminin malları!

BU köşede tam 7 ay önce, yani 27 Şubat 2004'te 'Aydın Doğan'ın Gözü Star'da mı?' başlıklı yorumumuzda şunları yazmıştık:
'Star televizyonu ve gazetesinde öteden beri gözü olan Aydın Doğan, bu aşamada ortaya çıkıp şimşekleri üzerine çekmek istemiyor. Çünkü Doğan Medya Grubu, Uzanlar'ı batırmak için her yolu meşru sayan yoğun bir kampanya yürütmüştü. Şimdi, 'Demek ki, bütün amacı Star televizyonunu ve gazetesini ele geçirmekmiş' dedirtmek istemiyor.
Öyleyse başka bir yol bulunmalı. Mesela söz konusu gazete ve televizyon, birilerine aldırılıp, daha sonra Doğan Medya Grubu'na katılamaz mı?
Öyle ya, minareyi çalmadan önce kılıfını hazırlamak gerekiyor.
Velhasıl, hırsı ve ihtirası aklının önünde giden insanların yapamayacakları çılgınlık yoktur.'
Aydın Doğan'ın o günlerdeki planları arasında, kanatları altına aldığı ve 'taklit gazete'sini kendi tesislerinde bastığı ünlü reddi mirasçı mahduma Star Televizyonu'nu aldırmak, sonra Doğan Grubu'na katmak da vardı. Hatta bu işe, sahibi olduğu Demirbank'a TMSF'nin el koymasını sağladığı Halit Cıngıllıoğlu'nu da karıştıracaktı.
Ahlaksız bir teklif
SON duyumlarımız, ünlü mahdumun, Çıngıllıoğlu'nun 'Star Televizyonunu almak gibi bir niyetinin olmadığını' açıkladığı Başbakan'a giderek, 'Sayın Başbakanım, yardımcı olun Star Televizyonu'nu alayım' dediği, Başbakan'ın da kendisine kapıyı gösterdiği yolunda!
'Hortumları kestik' diye övünen bir Başbakan'a böyle bir teklif yapılır mı?
Aydın Doğan, ünlü mahdumun ayak oyunlarını gördükten sonra, onu defterden silmiş ve aradan geçen sürede Uzan Grubu'na karşı yürüttüğü yoğun kampanyanın unutulmaya başladığına kanaat getirmiş olacak ki, Star Televizyonu'nu satın almak üzere oluşturulması planlanan konsorsiyuma, şirketin bağlı ortaklığı Doğan TV AŞ'nin katılması yönünde çalışma başlatıldığını açıkladı.
Yani Aydın Doğan artık açıkça, 'Ben önce batırırım, sonra satın alırım' demeye getiriyor. Öyle ya, gözüne kestirdiğini insafsızca yok eden, Uzanlar gibi görkemli bir imparatorluğu bile batıran 'En büyük imparator'un artık çekineceği kim ya da ne kaldı ki?
Kurt gibi saldıranlar
ŞU anda TMSF yönetiminde olan Uzan Medya Grubu'nun 700 milyon dolar borcu var. Bu borcun nasıl biriktiği ayrı bir konu. Star gazetesinin sıradan bir köşe yazarına bile, Uzanlar'ın o şaşaalı günlerinde, 25 milyar lira net maaş, özel araç, özel şoför, iki asistan ve bir sekreter verilirse bu borç az bile.
Şimdi Star Televizyonu'na veya medya grubuna talip olanların gözü -Aydın Doğan dahil- bu borcu hiç görmüyor. Hele bir satın alsınlar, gerisi kolay. Ya borçların üstüne yatacaklar, ya da gıdım gıdım ödeyecekler bu borcu.
Mesela bize ulaşan haberlere göre, borçları karşılığında Star Grubu'nu almak isteyenlerden Gürbüz Çapan, 700 milyon dolar borcu önemsemiyor, '10'ar milyon dolarlık taksitler halinde öderiz' diyormuş!
Gürbüz Çapan da Star'ın ciddi müşterilerinden biri.
Tamam 10 milyon dolar da az para değil ama, Star Grubu, batan geminin malları gibi görülüyor ve herkes havadan bir şeyler kapmaya çalışıyor.
Dolayısıyla TMSF, Star'ın satışında çok dikkatli davranmak ve bu satışı asla aceleye getirmemek zorunda.
Aç kurtlar gibi saldıranlara dikkat!