BIST 10.471
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.438,39
HABER /  GÜNCEL

Doğana küfürü basmış!

TBMM Kulisinde gazetecilerle tartışan AK Parti'li Fırat, bir gazetecinin elinde tutup tuvalete götürdü! İşte o kriz anları;

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu ile yolsuzluk düellosuna girdikten sonra AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Dengir Mir Mehmet Fırat, gazetecilerle etik tartışması sonrasında, “Ben aynaya içim rahat bakabiliyorum siz gazeteciler bakamazsınız” diye iddialaştı ve bir gazeteciyle ayna karşısına geçti.

“Senin patronun bana 1 trilyonluk dava açtı, patron dalkavukluğu yapma, patronunu bana savunma”
dediği Hürriyet Gazetesi muhabiri Süleyman Demirkan’ı elinden tutup, TBMM kulisindeki tuvalete götüren Fırat, gazeteci ile birlikte aynaya baktı.

Aynaya bakıp gazeteciye, “Bak ben çok rahat bakabiliyorum. Çünkü dürüst biriyim. Siz biraz daha bakınca gülmeye başlıyorsunuz…” diye konuşan Fırat, Hürriyet Gazetesi’nin peşine adam taktığını ve günlerce takip ettirdiğini de ileri sürdü.

BEN AYNAYA RAHAT BAKARIM

Fırat TBMM kulisinde kendisine, CHP’li Mehmet Sevigen ile ilgili soru soran gazetecilere, “Siz gazeteciler etik davranmıyorsunuz. Araştırmacı gazetecilik yapmıyorsunuz. Tetikçilik yapıyorsunuz. Araştırmıyorsunuz” benzeri sözlerle eleştiride bulundu.

ŞILLIK SÖZÜNÜ YAZANA KIZDI

Fırat, yazılmamak kaydıyla söylediği ‘Melih Gökçek daha şıllıktır’ şeklindeki sözlerinin Kanal D Muhabiri tarafından haber yapılmasının ‘ahlaki ve insani’ olmadığını ve benzer başka olaylar da yaşandığını belirterek, eleştirilerde bulundu.

HAYVAN YERİNE BİLE KOYMUYORUM...

Fırat, kanal D muhabiri Gündüz'ün bu konuda kendisiyle görüşmek ve haberi neden yazdığını açıklamak istediğinin hatırlatılması üzerine, "Ben onu insan yerine hatta hayvan yerine koymuyorum. Yaptığı çok yanlıştı. Hiç yanıma gelmesin, açıklamasın , özür dilemesin. Görmek bile istemiyorum" diye konuştu.

Fırat gazeteciler ile yaptığı etik tartışması sırasında Hürriyet Gazetesi muhabiri Süleyman Demirkan’ın sözlerinin ‘patronu savunmak’ olduğunu da ileri sürerek, “Benim her şeyim ortada. Sabahları aynaya rahat rahat bakıyorum. Siz bakabiliyor musunuz?” diye sordu.

AK Partili Fırat kime, neden küfür etti? Ayrıntılar haberin devamında...

[PAGE]

KÜFÜRLERİMİ PATRONUNA SOR

Kendisine, “1 trilyonluk tazminatı ödeyecek paranız var mı?” diye soran Demirkan’a, öfkelenen Fırat, tartışmanın büyümesi üzerine, “Senin patronun benim peşime günlerce adam taktı. Takip edip hürriyet gazetesinin kapısında yakaladım. Ona söylediklerim, patronuna da kendisine de ettiğim küfürleri o biliyor. Gidip ona sor. Git temsilcine sor, patronuna sor. Peşime neden adam takıyorsunuz?” diye konuştu.

GEL AYNAYA BAKALIM

Bunun üzerine Demirkan da, “Şimdi gidip bakın aynaya” deyince, Fırat, gazeteciye, “İşte ayna orada. Tuvalette ayna var. Gel birlikte bakalım” dedi.

İkili birlikte TBMM kulisindeki tuvalete giderek aynanın karşısına geçtiler. Fırat, “Bak ben rahat bakıyorum. Ama sen baktıkça gülmeye başlıyorsun… Çünkü kendini görüyorsun…” diye konuştu. Gazeteci de, “Ben rahat bakıyorum. Siz bakabiliyorsanız biz daha rahat bakarız aynaya” diye yanıt verdi.

Tartışma TBMM kulisinde uzun süre devam etti. Fırat, “Bakın bu söylediklerimin hepsini yazabilirsiniz, yazın” diyerek, gazetecilerden ayrıldı.

HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILDIĞI TAKDİRDE YASAL İŞLEM YAPILACAKTIR