BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

AK Partininki devlet mitingi

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, AK Parti'nin devlet imkanlarıyla mitingler yaptığını söyledi

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Türkiye'de siyaset gerginlik üzerine sürdürülüyor, iki kutuplu hale getirilmek isteniyor'' dedi.

Yazıcıoğlu, partisinin Sivas il genel meclisi ve belediye meclisi üyesi adaylarının tanıtımı dolayısıyla Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Sivas'ı Sivas dışındaki potansiyeliyle buluşturarak ''Büyük Sivas'' idealini gerçekleştirmek üzere yerel seçimlerde yetki isteyeceklerini söyledi.

Birlik ve beraberliği esas alacaklarını ifade eden Yazıcıoğlu, ''yoksulluk kaderimiz olmayacak. İşsizliği yeneceğiz. Ayrılıklar ve gayrılıklar değil, birlik ve beraberlik esas olacak. Birlikte üreteceğiz, birlikte büyüteceğiz, paylaşacağız. Adaletle yöneteceğiz'' diye konuştu.

''Türkiye'de siyaset gerginlik üzerine sürdürülüyor, iki kutuplu hale getirilmek isteniyor'' diyen Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''Sürekli kavga ve hırçınlıkla gergin bir Türkiye oluşturarak bu gerginliğin üzerinden politika üretmek istiyorlar. Geçen gün bir gazetede 'Başbakan 8, muhalefet 0' diye bir başlık attılar. Yani başbakan 8 miting yapmış, muhalefet de 0 miting yapmış. Bu, AKP dışındaki grubu olan diğer partiler için geçerli olabilir, ama Türkiye bunlardan ibaret değildir, biz de varız, hem de kendi imkanlarımızla, kendi gücümüzle varız, onlar devletin kaynaklarını kullanarak varlar.''

Kendi imkanlarıyla son 1 ayda 30'un üzerinde ''irili ufaklı'' miting yaptıklarını bildiren Yazıcıoğlu, ''ve bu faaliyetlerimizi sürdürüyoruz'' dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, şu görüşleri dile getirdi:

''Bu kutuplaştırma anlayışı Sayın Başbakanın dün Aksaray'daki mitinginde de görüldü. Yani, her şeyi 'bizden ve onlardan' diye ayırıyorlar ve buna göre kayırma yapıyorlar. 'Şu bizden, şu sizden' diye ayırıyorlar. İnsanı insana karşı getiriyorlar. Şimdi de 'yandaş medya, bizim medya' gibi ayırdıklarını görüyoruz. Yani hem bürokratları, hem iş adamlarını, devletin kaynaklarını 'bize göre', 'size göre' diye ayırırlarken şimdi de medyayı da ikiye böldüklerini görüyoruz. İşte bu kutuplaşmayla birlikte yargı siyasallaşıyor, bu kutuplaşmayla birlikte yargı magazinleşiyor, bu kutuplaşmayla birlikte milletin özlediği demokratik sistem oluşturulamıyor.''