BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da PKK saldırısı 1 çocuk öldü

DİYARBAKIR Bismil'de PKK roketatarlı saldırı düzenledi. Diyarbakır Bismil'den gelen son haberlere göre 9 yaşında bir çocuk öldü.

Abone ol

DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü, Bismil İlçesinde PKK'lıların polise yönelik düzenlediği roketatarlı saldırıda 9 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını kaybettiğini, 5 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Bismil İlçesi'nde bugün akşam saatlerinde meydana gelen çatışmalarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Bismil'de bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan roketatarlı saldırı sonucunda bir kız çocuğunun hayatını kaybettiği ve 5 kişinin yaralandığı kaydedildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada şöyle:

"27.09.2015 günü saat 18.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarının yol kapama eylemlerine müdahale amacıyla görevlendirilen Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait zırhlı kobra araca yönelik yapılan roketatarlı saldırının Dumlupınar Mahallesi Memozin Bulvarı üzerindeki sivil vatandaşların oturduğu üç katlı bir evin orta katına isabet etmesi üzerine 2006 doğmulu bir kız çocuğu hayatını kaybetti ve 5 şahıs yaralandı. Yaralanan şahıslar sağlık ekiplerince ilimizdeki hastanelere sevk edildi. Konu ile ilgili tahkikata devam edilmekte olup bölücü terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalara devam edilecektir."

TSK ÖLDÜRÜLEN PKK'LI SAYISINI AÇIKLADI (TIKLAYIN)
tsk-öldürülen-pkkli-sayisini-açikladi.jpg
2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Öte yandan DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi'nde yolları barikatlarla kapatan ve bölgeye giden polis ekipleriyle çatışmaya giren PKK'lı 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliği, merkez Sur İlçesi'nde yol kapatan terör örgütü üyeleriyle polis arasında çıkan çatışmada 2 PKK'lının etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiğini açıkladı.

Valilik açıklamasında şöyle denildi: 'İlimiz merkez Sur İlçesi'nde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının sokak kapama, barikat kurma ve hendek açma gibi kanunsuz eylemlerine yönelik olarak yapılan hava destekli operasyonlar kapsamında, güvenlik kuvvetlerinin BTÖ mensuplarına yönelik müdahalesi sonrasında 2 sokak içerisindeki barikatlar kaldırılmıştır. Barikatların kaldırılması esnasında çıkan çatışmada 2 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. BTÖ mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar aralıksız bir şekilde devam edecektir.'