BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.503,34
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da PKK cenazesinde olay!

Kendisini yakıp ölen PKK'lının cenazesinde olaylar çıktı. Yolu barikatla kapatan göstericiler, polise taş, molotof ve havai fişekle saldırdı.

Abone ol

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek için kendisini yakıp ölen PKK'lı 'Tayhan Amed' kod adlı Mazlum Arcagök'ün Diyarbakır'daki cenazesinde olaylar çıktı. Yolu barikatla kapatan göstericiler, polise taş, molotof ve havai fişekle saldırdı.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilmesini protesto etmek için geçen Şubat ayında Kuzey Irak’ta kendisini yaktıktan sonra ölen ’Tayhan Amed’ kod adlı Mazlum Arcagök’ün cenazesi öncesi akşam Habur Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi.

Malatya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsini ardından Diyarbakır’a getirilen PKK’lı Arcagök’ün cenazesi yaklaşık 300 kişinin katılımıyla Mardinkapı Mezarlığı’na götürüldü. PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atılan cenazenin defnedilmesi ardından yürüyüşe geçen bir grup Turistik Caddesi üzerinde barikat kurup, yolu trafiğe kapattı.

Polise taş, havai fişek ve molotof kokteyli ile saldıran gruba güvenlik güçleri basınçlı su ve gaz bombası ile müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçan ve aralarında yüzleri kapalı göstericilerinde bulunduğu göstericilerden 6’sı polis tarafından gözaltına alındı. Bu sırad apolis müdürleri, çevik kuvvet ekiplerine fazla gaz bambası atmaması uyarısında bulunduğu görüldü.