BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.442,93
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da korkutan yangın

Diyarbakır'da TEİAŞ'a ait merkezi bir trafoda çıkan yangın nedeniyle kente elektrik uzun bir süre dönüşümlü verilecek

Abone ol

Diyarbakır'da Şanlıurfa yolu 500 evler mevkiinde bulunan TEİAŞ'a ait merkezi trafoda çıkan yangın korkulu anlar yaşattı.

Yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınan yangın nedeniyle, Kayapınar ilçesi ve Karacadağ köylerinin tamamı karanlıkta kalırken, Bağlar ilçesinin ise bir kısmında elektrikler kesildi. Beşyüz Evler semtinde bulunan TEİAŞ'a ait Diyarbakır-4 trafo merkezinin çatısında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederken, yaklaşık 2 saat süren söndürme çalışmaları sonrası yangın kontrol altına alınabildi. Yangın yerine Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, TEİAŞ Grup Müdürü Süleyman İlhan, DEDAŞ İl Müdürü Nihat Nurbaki, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici de gelerek olay yerinde inceleme yaptı.

Vali Toprak, yaptığı açıklamada, trafoda meydana gelen yangın nedeniyle kentte elektrik kesintisi yaşandığını belirterek, "TEİAŞ'ın ana trafoları var ve burada neden olduğu henüz tespit edilemeyen bir yangın çıktı. İtfaiyenin buraya intikaliyle yangın kısa sürede söndürülmüş oldu. Olayın hemen fark edilmesi üzerine hemen Keban'a bilgi verilerek gerekli kesinti yapılmıştır. Hem köy gruplarımız hem de il merkezinde dönüşümlü olarak elektrik verilecektir. Buradaki tespitlerden sonra çatının alt kısmında az bir hasar olduğu, su birikintisi de işçiler tarafından temizlenecek ve en geç öğlen saatlerine kadar elektrik verilemeyen yerlere de elektrik verilecek. Sonuç olarak bir insan kaybı ve yaralı yok, teknik rapor düzenlenecek, herkese geçmiş olsun" dedi.