BIST 10.217
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.465,01
HABER /  GÜNCEL

BDP'li PM üyesi tutuklandı

Bursa polisi tarafından PKK ve KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 4'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Abone ol

'PKK terör örgütünün propagandasını yapmak, örgüte adam kazandırmak ve örgütün sosyal paylaşım siteleri üzerinden propagandasını yapmak'la suçlanan tutuklular arasında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Parti Meclisi Üyesi Ayla Yıldırım da bulunuyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından terör örgütleri PKK ve KCK'nin bazı sosyal paylaşım sitelerinde propagandasını yaptıkları iddia edilen kişilerin yakalanmasına yönelik bazı adreslerde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 6'sı kadın 12 şüpheli gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edildi.

Sabah erken saatlere kadar süren savcılık sorgusunda 8 zanlı hakkında karar çıktı. Aralarında BDP Parti Meclisi Üyesi Ayla Yıldırım'ın da bulunduğu 4 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4 zanlı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer 4 zanlının sorgusuna ise bugün devam edileceği öğrenildi.