BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da ABD bayrağı yakıldı

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformu ve Kuran Nesli Platformu üyeleri ABD'yi protesto etti.

Abone ol

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformu ve Kuran Nesli Platformu üyelerinin düzenlediği mitingde, Kur'an-ı Kerim kopyalarının yakılması protesto edilerek, ABD bayrağı yakıldı.

Bağlar ilçesindeki Batıkent semtindeki boş alanda ABD'nin Tennessee eyaletinde bir rahibin Kur'an-ı Kerim kopyalarını yakmasına karşı düzenlenen mitingde konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu ve Kuran Nesli Platformu sözcüsü Mehmet Erol, son günlerde İslam'a ve Kuran'a yönelik saldırıların arttığını söyledi.

İslam'a ve Kur'an'a karşı haçlı zihniyetinin siyonist zihniyet ile birlikte hareket ettiğini savunan Erol, “Amerika'da son günlerde bazıları Kur'an-ı Kerim'e karşı yaptıkları alçakça hareketlerle Allah'a karşı savaş açmıştır. bizler İslam'a ve Kur'an'a sahip çıkmak için ceddimiz Selahaddin'in yolunda ilerliyoruz. Sizler dün amaçlarınıza ulaşmadığınız gibi bugün de ulaşamayacaksınız. Madem ki onlar 11 eylülü “Kur'an-ı Yakma Günü” ilan ettiler, bizde bugünü “Kur'an'a sahip çıkma günü ilan ediyoruz. Kur'an'a sahip çıkmak, onu okumakla, manasını öğrenip, amel etmekle olur. Çocuklarımızı kur'an'a göre yetiştirmekle olur” dedi.

Evlerinden getirdikleri Kur'anları ellerinde tutan binlerce kişi tekbir getirip, ABD ve İsrail aleyhine slogan attı. Konuşmaların ardından bir grup ABD bayrağını yaptı.