BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakıra hipodrom sözü

Tarım Bakanı Mehdi Eker, atçılık sektörünü geliştirmek için Diyarbakır'da hipodrom yapacaklarını söyledi.

Abone ol

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, atçılık sektörünü geliştirmek için Diyarbakır'da hipodrom yapacaklarını söyledi.

Diyarbakır Class Otel'de merkez köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Bakan Eker, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın geçmişte kamu hizmetlerinden yeteri kadar faydalanamadığını ifade etti. Bu açığın giderilmesi için yoğun bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Bakan Eker, şunları söyledi:

''Hükümetimiz kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın temel alt yapı hizmetlerine ulaşmaları ve yaşadıkları yerde daha yüksek standartta kamu hizmeti alabilmelerinin temini için, hem ödenek noktasında, hem de bir takım mevzuat düzenlemeleri konusunda ciddi bir gayret içerisindedir.'' Türkiye'de susuz ve yolu olmayan köy kalmaması için toplam yatırım bütçesinin yarısını KÖYDES Projesine ayırdıklarını ifade eden Bakan Eker, şöyle devam etti:

''KÖYDES Projesi kapsamında Diyarbakır, içme suyu bakımından örnek gösterilebilecek bir düzeye ulaştı. Diyarbakır'da 2003 yılında 155 yerleşim birimi içme suyuna kavuşmuşken, 2006 yılında bu rakam, bin 100'e ulaştı. Bu da bizim kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara verdiğimiz değeri gösteriyor. Ayrıca kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında Diyarbakır'da 2006 yılında 219 proje desteklendi. Bitkisel ve hayvansal ürünlerle ilgili işleme, paketleme ve ambalajlama gibi projelerin yatırım tutarlarının yarısını biz hibe yoluyla karşılıyoruz.
Bunların yanı sıra Diyarbakır'da atçılık sektörünü de geliştirmek için proje hazırladık. Diyarbakır'da bir hipodrom yapacağız. Bununla ilgili gerekli yazışmalar yapıldı.'' Bakan Eker'in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.