BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.506,03
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Sur'dan son haberler şehit var

DİYARBAKIR Sur'da bölücü terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Burhan Kaplan şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Abone ol

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmalarda Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Burhan Kaplan şehit oldu, 1 asker ise ağır yaralandı.

Sokağa çıkma yasağının 86’ncı gününde devam ettiği Sur ilçesinde operasyonlar sürüyor. İlçede bugün sabah saatlerinden itibaren teröristler ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaya başladı.

Hasırlı ve Savaş Mahallelerinde yaşanan çatışmalarda 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Burhan Kaplan burada yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olurken, diğer askerin durumunun ise ağır olduğu öğrenildi. İlçede çatışmalar sürüyor.



KAYSERİ'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonunda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Burhan Kaplan'ın Kayseri'deki babaevine ateş düştü.

Kaplan'ın (31) şehit olduğu haberi, Melikgazi ilçesi Ağırnas Mahallesi'nde ikamet eden babası Aytüner ve annesi Hacıkadın Kaplan'a Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından verildi. Şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. Olayın duyulması üzerine şehidin yakınları ve mahalleliler, aileye taziyeye geldi.



Şehit Kaplan'ın 10 yıllık asker olduğu, Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki görevinden 5 yıl önce gönüllü olarak ayrılarak Jandarma Özel Harekat bünyesine katıldığı öğrenildi.

Ankara'dan görevlendirmeyle Sur'a giden Kaplan'ın 3 kardeşin en küçüğü ve bekar olduğu belirtildi. Şehidin cenazesinin yarın toprağa verileceği bildirildi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN ŞEHİT AÇIKLAMASI

TSK'nın resmi sitesinde şehit hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"25 Şubat 2016 Perşembe günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 08.15’de şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."