BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  GÜNCEL

Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye ve Rusya açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de yaşanan savaş ve Rusya ile yaşanan ekonomik ve diplomatik kriz hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de yaşanan savaş ve Rusya ile yaşanan ekonomik ve diplomatik kriz hakkında AA Editör Masası'nda son dakika açıklamalar yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry'nin telefonda kendisine YPG'nin güvenilmez olduğunu söylediğini belirtti. Çavuşoğlu, ABD'nin PYD konusunda ciddi bir çelişkisi olduğunu belirterek, "Bir terör örgütüyle mücadelede bir başka terör örgütüne bel bağlamak çok yanlış" dedi.

"REJİM İLE YPG'NİN CİDDİ İŞBİRLİĞİ VAR"

Suriye Uluslararası Destek Grubu olarak amaçlarının Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğunu belirten Çavuşoğlu, "ABD, YPG konusunda çelişkiye düşmekte. Terör örgütüyle mücadelede başka terör örgütüne bel bağlamak tehlikelidir. Rejim ile YPG'nin ciddi işbirliği var. ABD rejimi mi, onunla birlikte olanları mı, muhalefeti mi destekliyor?" ifadelerini kullandı.

"PYD ARAZİDE ABD'Yİ SATTI"

PYD'nin Rusya Moskova'da büro açmasını yorumlayan Bakan Çavuşoğlu, "Terör örgütü (PYD) arazide ABD'yi de satmaya başladı. Moskova'da ofisini açtı." dedi.

"SUUDİ ARABİSTAN UÇAKLARI BUGÜN YARIN GELİR"

İncirlik Üssü'ne Suudi Arabistan uçaklarının gelmesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, "Şu anda malzeme ve personel konusunda girişler sağlandı. Keşifler yapıldı. Bugün, yarın uçakların gelmesi bekleniyor" dedi. Çavuşoğlu'nun bu açıklamalarının ardından Suudi uçaklarının İncirlik Üssü'ne geldiği belirtildi.