BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Suudi Arabistan savaş uçakları İncirlik Üssü'nde

Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar ve öncü birlik Adana'daki İncirlik Üssü'ne geldi.

Abone ol

Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri’ne ait kargo uçakları ve yarın gelmesi beklenen savaş jetleri için oluşturulan öncü birlik Adana’daki İncirlik Üssü’ne geldi. Suudi Arabistan’a ait 4 savaş jetinin de yarın üsse geleceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Suudi havacılardan oluşan heyet, uçaklar için belirlenen hangarlar ile yakıt ikmalinin yapılacağı yerler, Suudi askerlerinin ihtiyaçlarının karşılanacağı bölümler, konaklama ve ailesini yanında getirecek olan askerlerin talepleriyle ilgili görüşmelerde bulunacak. Olağanüstü bir durum olmadığı takdirde Suudi Arabistan uçaklarının yarından itibaren İncirlik’te olmaları planlanıyor.

4 ADET F152 GELECEK

Suudi Arabistan’dan gelecek olan muharip uçak sayısı da kesinleşti. Gelecek uçakların 4 adet F-15E “Vurucu Kartal (Strike Eagle)” olacağı öğrenildi. Suudi Arabistan, dünyada ABD’den sonra İsrail’le birlikte en fazla F 15 tipi savaş uçağına sahip ülke. Rusya’nın Suriye’de konuşlu SU 30 tipi savaş uçaklarıyla benzerlik içeren bu uçakların IŞİD mevzilerine havadan taarruzlarda kullanılması bekleniyor.

KONYA’DAKİLER DÖNDÜ

Suudi Arabistan’dan savaş uçaklarının geleceğini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13 Şubat’ta Münih’teki güvenlik konferansından dönüşü sırasında uçakta gazetecilere açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmet El-Asiri, Suudi uçaklarının Türkiye’ye intikal ettiği öne sürmüştü. Ancak Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri bunun doğru olmadığını, Konya’da ise İncirlik’ten ayrı olarak eğitim amaçlı Suudi Arabistan uçakları bulunduğunu bildirmişti. Yetkililer, Konya’daki muharip uçakların geri döndüklerini, İncirlik’e doğrudan Suudi Arabistan’dan uçak geleceğini söylediler.