BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır patlamasını PKK üstlendi köylüleri suçladı!

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’ne bağlı Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası’nda 4 kişinin öldüğü patlamayla ilgili terör örgütü PKK açıklama yaptı. Terör örgütü köylüleri suçladı!

Abone ol

DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi’ne bağlı Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası’nda 4 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı ve 12 kişinin kaybolduğu patlamayla ilgili terör örgütü PKK açıklama yaptı. Terör örgütü köylüleri suçladı!

PKK’ya yakın internet sitelerinde, geçen perşembe gecesi meydana gelen olayla ilgili bölücü örgütün bir açıklaması yer aldı. Olayın, örgüt mensuplarının 15 ton patlayıcıyı bir yerden bir yere naklederken meydana geldiği kaydedilen PKK açıklamasında, bunu engellemek isteyen ve çevreden de gelen köylülerin açtığı yoğun ateş sırasında fünyelerin isabet alması sonucu patlamanın gerçekleştiği ileri sürüldü.



Terör örgütü PKK bu açıklamasıyla katliamın sorumluluğunu, patlamada can veren köylülere atmaya çalıştı.



PKK kamyonu kullanan teröristin 'patlayıcı yüklü kamyonu bir yerden başka bir yere taşıma görevini' icra ettiğini savundu! Açıklamada kamyonun Sarıkamış Köyü'nden Dürümlü Mezraası'nda hareket halindeyken köylüler tarafından engellenmeye çalışıldığı belirtildi. Terör örgütünün açıklamasında kamyondaki teröristin kimliğini söyleyip engellememelerini istediği, ancak köyden ve çevredeki köylerden gelen vatandaşların kamyonu takip edip ateş açtığı, fünyelerin isabet etmesi sonucu patlamanın yaşandığı, kamyon yakınındaki herkesin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

 PKK'DAN PİŞKİN SÖZLER

Terör örgütün açıklamasında kamyondaki patlayıcının 'patlatılmak üzere düzeneklenmediği sadece nakledildiği' savunuldu.