BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır karıştı! Çatışma devam ediyor yaralılar var

Diyarbakır'da yine olaylar çıktı. Sokağa çıkma yasağını protesto etmek isteyen ve izinsiz yürüyüş yapan gruba polis müdahale etti. Sur ilçesinde meydana gelen patlamada 2 asker yaralandı.

Abone ol

TSK'nın yürüttüğü opaerasyonlar devam ederken Diyarbakır'da bugün de olaysız geçmedi. Sur'da meydana gelen patlamada 2 asker yaralandı. Şehir merkezinde ise olaylar devam ediyor.

Bazı sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen basın açıklamasına katılan grup, bölgede kimi yerleşim yerlerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarına tepki nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

İZİNSİZ GÖSTERİYE MÜDAHALE

Slogan attıktan sonra Dağkapı Meydanı yakınına kadar yürüyen grup, bir süre oturma eylemi yaptı. Grup, basın açıklamasının ardından Ofis Caddesi'ne doğru izinsiz olarak yürümeye başladı. Uyarılara rağmen dağılmayan ve bazıları ara sokaklara çöp konteynerleriyle barikat kuran bu kişilere, polis ekiplerince biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu. Müdahalenin ardından, ara sokaklara kaçan grup dağıldı.

SUR'DA PATLAMA: 2 ASKER YARALI

Sokağa çıkma yasağının 28’inci gününde devam ettiği Sur ilçesinde operasyon sürüyor. İlçenin Saraykapı mevkiinde teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği sırada infilak ettirildi.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Patlamada, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Yaralı askerlerin durumunun iyi olduğu da öğrenildi. Patlamanın ardından ilçede sabah saatlerinde başlayan çatışmalar ise şiddetlendi.

KIZILTEPE'DE YÜRÜYÜŞE POLİS MÜDAHALESİ

MARDİN'in Kızıltepe ilçesinde, bölgede bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek için yürümek isteyen grubun yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle polis izin vermedi. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan grup ile polis arasında çatışma çıktı.

MARDİN'DE DE İZİNSİZ GÖSTERİ

Diyarbakır Sur, Mardin Dergeçit, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve gerçekleştirilen operasyonları protesto etmek isteyen KESK ve DİSK üyeleri ile HDP ve DBP'liler ilçenin eski Hastane Caddesinde toplanıp zincir oluşturarak yürümek istedi.

POLİSLERE SALDIRDILAR

Polis, yürüyüşe izinsiz olduğu gerekçesiyle izin vermeyeceğini belirterek, grubun dağılmasını istedi. Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince grupta bulunan bazı gençler polise taş ve havai fişek ile saldırdı. Polis ise, grubu biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıttı. Polisin müdahalesinden sonra gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA!

Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda dün Şırnak Cizre'de 1 PKK'lı, Silopi'de 1 PKK'lı ve Diyarbakır Sur'da 1 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

155 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle; "Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda; bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 155’dir.) bir Kaleşnikof piyade tüfeği, iki el bombası ve bir silah dürbünü ele geçirilmiş, iki adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiştir.

PKK'LILAR BİR ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ

Teröristlerin açtığı ateş sonucu beş yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmiştir. Şırnak / Silopi’de devam eden operasyonda; bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 17’dir.)

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

iki Kaleşnikof piyade tüfeği, iki şarjör ve dokuz kutu av tüfeği fişeği ele geçirilmiş, 13 adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş, üç barikat kaldırılmıştır. Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda; bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, üç adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş, dört barikat kaldırılmıştır."