BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan’dan Demirtaş’a: Kandırdın bizi!

Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Selahattin Demirtaş’ın özerlik açıklaması yaparak sarf ettiği 'bağımsız Kürdistan' ifadelerine sert tepki gösterdi.

Abone ol

Ahmet Hakan seçimlerden önce televizyon programına konuk aldığı ve desteklediği Selahattin Demirtaş’ı, DTK Kongresi’nde yaptığı ‘bağımsız Kürdistan’ söylemi üzerinden eleştirdi.

Hakan bugünkü yazısında ‘Kandırdın bizi, meğer ne kadar safmışız’ gibi ifadeler kullandı. Yazarın ilginç açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.

Selahattin Demirtaş DTK Kongresi’nde ‘Gelecek yüzyılda Kürdistan statüsü olacak. Belki federal devletleri, belki bağımsız devletleri olacak. Bedeli ağır olacak diye onurumuzu mu yitireceğiz? Bazılarının mezar taşı, cenazesi yok. Neyse bedeli biz ödemek için göze alacağız. Bundan başka yol yok, olsa biz ona her zaman açığız’ demişti.

PROGRAMINDA DEMİRTAŞ SAZ ÇALMIŞTI

Demirtaş'ın hafta sonu yaptığı açıklamalar kamuoyunda çok konuşuldu. Yankı uyandıran çıkış sonrası gözler 7 Haziran seçimleri öncesi HDP'yi parlatmakla eleştirilen Ahmet Hakan'a çevrildi. 

7 Haziran seçimleri sonrası yazılarında Demirtaş'ı PKK'ya karşı tavır almamakla eleştiren yazar, tepkisini bugün de sürdürdü.

İşte Ahmet Hakan’ın köşe yazısının ilgili bölümü:

"MEĞER NE KADAR DA SAFMIŞIZ"

"Ey Selahattin Demirtaş! 

Yanılttın bizi. Çok “Türkiyeli” bir yüz gösterdin. Meğer o çok Türkiyeli yüz, sadece bir maskeymiş. 

Aldattın bizi. “Hendek siyaseti olmaz” dedin. Meğer dilin öyle derken kalbin öyle demiyormuş.

Kandırdın bizi. “Biz artık Türkiye’nin partisiyiz” dedin. “Ayrılık gayrılık istemiyoruz” dedin. Meğer ne kadar da safmışız."

Yazının tamamı için