BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır alarmda Yarına dikkat!

Diyarbakır'da yarın çok geniş katılımlı bir yürüyüş gerçekleşecek; HÜDA-PAR'a yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları dev bir mitinge hazırlanıyor.

Abone ol

Diyarbakır'da yarın hareketli anlar yaşanacak Cizre'de 4'ü çocuk 6 kişinin ölümü sonrası devam eden HÜDA-PAR ve PKK arasındaki gerginlik devam ederken, Hz muhammed karikatürlerini protesto etmek için HÜDA-PAR'a yakınlığı ile bilinen "Peygamber Sevdalıları" Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda dev bir miting gerçekleştirecek.

"PEYGAMBERİMİZE BAĞLILIĞIMIZI GÖSTERME GÜNÜDÜR"

Mitinge bölge illerinden de otobüsler ile katılım yapılacağı öğrenilirken miting öncesinde "Peygamber Sevdalıları" tarafından birçok merkezde bildiri dağıtıldı. Kürtçe ve Türkçe dağıtılan "Peygambere saygı mitingine davet" bildirisinde, "Fransa'da İslam'a ve Peygamberimize yapılan hakaretleri kabul etmediğimizi haykırmak için Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndayız. Ey Peygamber sevdalısı Müslüman halkımız gün Peygamberimize sevgi ve bağlılığımızı gösterme günüdür. Haydi Peygamber aşıkları Peygamber sevdalılarının düzenleyeceği mitingde buluşalım" denildi. Bildiride ayrıca, "Anamız babamız ve çocuklarımız sana feda olsun Ya Resulallah" ifadesi dikkat çekti.

ESNAF VE ZABITALAR ARASINDA GERGİNLİK ÇIKTI!

Öte yandan başta Gevran Caddesi olmak üzere birçok merkezde bildiri dağıtılması ise bölgede tansiyonu yükseltti. Bazı bölgelerde bildiri dağıtan HÜDA-PAR'lılar ile esnaf ve zabıtalar arasında gerginliğin çıktığı ve bu gerginlikler sonucunda Gevran Caddesi'nde bir polisin kafasından darp aldığı iddia edildi.