BIST 9.984
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.432,54
HABER /  GÜNCEL

Diyanet özel reglli dersi alacak

Regli için bile fetva verilecek! Bu konu Diyanet'in bütçesine de girdi. Özel jinekolog tutmak için pay istendi. Önce din adamları jinekologlardan bu konu üzerine eğitim alacak. Sonra da fetvası verilecek...

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- Jinekologlar Diyanet üyelerine regl ile ilgili ders verecek. Din İşleri Yüksek Kurulu, reglin ne olduğunu öğrendikten sonra, kadınlara bu konuda bilgi, yönlendirme amaçlı fetva verebilecekler.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyelerine özel ders vermesi için jinekologlar ile anlaşılacağı, Diyanet’in İşleri Başkanlığı’nın TBMM’ye gönderdiği Bütçe kitapçığında yer aldı.

Kitapçıkta, Diyanet’in 2008 yılında yapacağı faaliyetler sıralandı. Bu bölümde, Diyanet’in tıp, ekonomi, sosyoloji konusundaki yeniliklere göre fetva verebilmesi için üyelere özel ders ve brifingler verdirildiği belirtilerek, “Din İşleri Yüksek Kurulu üye ve uzmanlarının kadınların regl hali konusunda bilgilendirmek amacıyla bir jinekolog davet edilerek bilgilendirme toplantısı yapılacaktır” denildi.

Edinilen bilgilere göre; Kurul, regl konusunda uzman düzeyinde bilgi sahibi olduktan sonra bu konuda gelecek soruları yanıtlayacak ve gerekirse fetva verebilecekler.