BIST 11.072
DOLAR 32,18
EURO 35,00
ALTIN 2.501,17
HABER /  POLİTİKA

Dışişleri'nden Irak'a kınama

Dışişleri Bakanlığı, Kerkük'te dün akşam meydana gelen saldırıyı kınadı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Kerkük'te dün akşam meydana gelen saldırıyı kuvvetle kınayarak, Irak'ta şiddetin sona ermesi ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi hedefine ulaşılması için Türkiye'nin elinden gelen her türlü desteği geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de Irak halkına sunmaya hazır olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Irak'ın Kerkük ilinde 30'u aşkın kişinin hayatını kaybetmesi ve onlarcasının yaralanmasına neden olan terör saldırısının kuvvetle kınandığı belirtildi. Irak'ta son dönemde artış gösteren terör saldırılarının ramazan ayında dahi devam etmesinin yaşanan üzüntüyü artırdığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Birçok farklı unsurun tarih boyunca barış içinde birlikte yaşadığı Kerkük'te meydana gelen bu son saldırının da Irak halkının bir arada yaşama kültürünü hedef aldığı, bu ülkede etnik ve mezhep temelinde çatışma çıkarmayı amaçlayan karanlık çevrelerce ortaya konan bir oyunun parçası olduğu açıktır. Iraklı siyasi liderlerin ve Irak halkının, bu kışkırtmalara karşı birlik içinde mücadele etmeleri elzemdir. Irak halkına söz konusu saldırılar karşısında sağduyusunu koruması, Irak makamlarına da ülkenin güvenli, istikrarlı ve müreffeh bir geleceğe erişmesi için tüm kesimlerle kapsayıcı ve yapıcı bir diyalog ortamı tesis edecek adımları atması çağrısında bulunuyoruz.

Komşumuz Irak'ta şiddetin sona ermesi, kalıcı bir barış ve istikrarın tesis edilmesi samimi arzumuzdur. Türkiye bu hedefe ulaşılması için elinden gelen her türlü desteği geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de Irak halkına sunmaya hazırdır."